Arkadaşlar merhaba,

Malum yaz ayları geliyor ve biz PC kullanıcılarının upgrade kaşıntılarımız başladı. Bunun yanında yeni oyunların cıkması da ihtiyac oluşturmadı değil
Ben yaklaşık bir yıl once aldığım anakartımdan birkac anekdot paylaşmak istedim.
Oncelikle işlemci ve ram yukseltmesi yapmamak adına bu chipset'i tercih ettim. Gaming serisi 5-6-7 arasında gidip geliyordum, fiyat performans duşunerek MSI z97a Gaming 6'yı tercih ettim.

MSI'ın sunduğu tum ozellikleri barındırıyor. Daha once de MSI anakart kullanan birisi olarak bir eksiğini fark ettim, anakart uzerinde OC tuşu yok. Ya BIOS uzerinden ya da masaustunden uygulama ile OC mod'a gecebiliyorsunuz. Bu cok buyuk bir sorun değil tabii ki de. Ama en onemli sorun ve benim dikkatimden kacarak halen sıkıntıya duşmemi sağlayan sıkıntı, anakartın arka kısmında sadece 4 adet USB olması (2x usb 2.0 - 2x usb 3.0). Bir de USB 3.1 var ama ben daha kullanmadım.

Anakartın performansı gayet tatminkar, BIOS arayuzu oldukca kullanışlı.
Fiyat performans olarak halen onerebilirim, fakat unutmayın arka panel USB sayısı yetersiz.
Sistemim ile cekmiş olduğum oyun videolarını aşağıdaki adresten bulabilirsiniz dostlar.
Sevgiler.

Umit Baykara