Uzun sure once betasına katıldığım ve test etme şansı bulduğum GeForce Now ile alakalı tecrubemi ve fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. GeForce Now artık populerleşmeye başlayan Cloud Gaming sistemlerinin bir uyesi. İnceleme şansı bulduğum platform yeni ve farklı bir oyun deneyimi sunduğunu soylemezsem hata ederim. Oncelikle FPS oyunları ve coğu populer oyunu test etme şansı buldum ama ilk başta beta programında sıra beklemem gerekti. Şansıma sıram cabuk geldi ve programı denemeye başladım. Buradan sizde programa katılabilir ve tester olama şansı yakalayabilirsiniz.

Programa katıldıktan, kısa sure sonra bana bir e-posta geldi ve deneme yapmaya başladım. Bana bir uygulama gonderdiler ve onun uzerinden, sıraya girdiğim hesabımla, giriş yaptım. Uygulama aşağıda gozuktuğu gibi populer oyunlar sayfasıyla karşılıyor.

Bu sayfadan oynamak istediğiniz oyunu secip oyuna başlayabiliyorsunuz. Arayuz gayet sade ve basit bir tasarıma sahip. İki adet sekmeden oluşuyor, Oyunlar yani Anasayfası ve Kitaplık yani oynadığınız ve kayıt ettiği oyunlar. Bunun dışında uygulama uzerinde sağ ust koşedeki gibi menuler var, Steam gibi platformlara giriş ve genel uygulama ayarları icin.

Şimdi oyun oynamak icin ne yapmak gerekiyor o konuya gecelim. İlk olarak bir oyunu oynamak icin, uzerine gelin ve oyna tuşuna basın. Sonrasında bir ağ testi yapacaktır. Bu konu Turkiye'deki coğu kullanıcıyı uzecektir. Cunku en kotu ihtimalle 16 Mbps sabit ve stabil bir internetiniz olmalı. Sadece bu kadar değil, ayriyeten upload hızınızda en kotu ihtimalle 1.5 Mbps olmalı. NVIDIA'nın sitesinde, yani burada, sistem gereksinimleri yazıyor. Ben hem sistem gereksinimlerini karşılamayan sistemde, hem de karşılayanlarda denedim. Genel olarak sistem muazzam calıştı fakat, eğer istediği gereksinimleri karşılamayan bir sistem kullanıyorsanız, karşılayan sistem arasında ciddi farklar oluyor, kasmalar vb. Benim genel olarak test ettiğim internet hızını aşağıda gorebilirsiniz.

Ağ konusunu gectikten sonra sizden Steam uzerinde ise oyun Steam'a, eğer farklı bir platform ise ona giriş yapmanızı isteyecek. Benim bu incelemede kullanacağım oyun Tom Clansy's Rainbow Six Siege. Yayın Akış Kalitesi ayarını ise resimdeki gibi yapıyorum. Zayıf ağ bağlantı koşullarına gore ayarla seceneğini kapatıyorum, cunku yayın kalitesini ayarlarım dışında vermesini engellemem gerek.

Ve oyun acılıyor. İlk olarak mouse ciddi anlamda garip bir his yaratıyor ama oyun icinde cok sıkıntı olduğunu soyleyemem. Makinenin gucunu merak edenler icin oyun deneyimine Ultra ayarlarda sistem testi ile başlayalım.

FPS değerleri cidden iyi. Oyunu oynadığınız ekran kartı Tesla P40. FPS değerleri oyun icerisinde aynı. Bu ağla yaptığım denemelerden kendi yorumum cidden sanki kendi bilgisayarınızda oyunuyorsunuz hissi veriyor ama gecikme değerleri goz onune alınırsa kesinlikle benim oynadığım sistemler e-spora hayır dediler. Ne Fiber, ne de VDSL evet dedi.

Serverin internet hızını verirsem coğu oyunda Ping surelerinin ne kadar kısa olduğu anlaşılır sanırım.

Coğu oyunda iyi olan bu sistem bazı oyunlarda ise ping konusunda beni uzdu. Turkiye sunucularında LOL oynamak isterseniz Ping değeri cok yukseliyor. İnternetiniz ne kadar iyi olursa olsun yurtdışında bulunan server Turkiye serverlerine bağlanırken cok fazla Ping yapıyor ve uzerine sistem ile sizin bilgisayarınızın bağlanacağını duşunurseniz Ping cok yuksek oluyor. Orneğin LOL serveri ile sistem serveri arasında ortalama ping 70 ama Bir de'siz sisteme bağlanırken Ping suresi var, oda 30 olsun, bu iki Pingi toplarsanız asıl Ping ortaya cıkar.

Bana kalırsa bu sistem daha cok hikaye bazlı cok fazla mouse teması gerektirmeyen oyunlar icin muhteşem fakat CS:GO, LOL, Rainbow Six Siege gibi oyunlar icin oldukca sıkıntılı durumlar alabilir. Her ne kadar kendi bilgisayarınızda oyunuyormuşsunuz gibi bir his verdiğini soylesemde Ping değerlerinin onemli olduğu oyunlarda sıkıntı cekebilirsiniz. Benim sistemim serverlara 74 Pingle bağlandı, server ise Rainbow'a 3ms ile bağlandı, yani ben Rainbow'u 77 ms ile oynadım. tabii ki iyi internet ağı kullanan kullanıcılarda servere bağlanma Ping'i daha duşuk olursa daha iyi bir oyun deneyimi sunar ama benim genel olarak test ettiğim ağlarda minimum Ping değeri 56.

Yaptığım inceleme kesinlikle kendi deneyimlerim uzerindendir. Eğer sizde deneyimlediyseniz ve farklı sonuclar aldıysanız lutfen paylaşın. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.