Merhaba arkadaşlar, şimdiye kadar kafama takılan butun soruların cevaplarını Kadınlar Kulubunde aradım, coğu zaman yazdıklarınızdan guc aldım şimdiyse ben sizlere umut olabilmek icin yazıyorum. Yaşadıklarımı kısaca ozetleyeyim. İlk tup bebek tedavimi 34 yaşımda Amerikan Hastanesinde Dr. Bulent Urman ’a yaptırdım. Pcos olduğum icin cok sayıda yumurtam toplandı 21 yumurtadan dollenen 14 embriyo 3.gunden sonra kalite ve sayıca azalarak zar zor 5.gune gelebildiler ama blastokist olamadılar. Neredeyse tedavim iptal ediliyordu ki embriyolog arkadaşlar 6.gune bekletip bir şans verelim dediler ve son anda 2 adet kotu kalitede blastokist embriyo elde ederek tedaviyi tamamladık. Ohss olduğum icin embriyolar donduruldu ve transfer edilmedi. Transfer gercekleştiğinde ise takdir edersiniz ki kotu kalitede olan embriyolarım tutmadı ve negatif sonuclandı. İşte size anlatmak istediğim şey tam olarak burda başlıyor. Doktorumuzun yumurta ve sperm kalitesini arttırmada faydası olabileceğini soylediği İmpryl adındaki ilacı kullanmaya başladık. Eşim de ben de gunde 1 adet ictik bu ilactan. Ayrıca ben sabah ac karnıma ve gece yatmadan birer adet inofolic combi kullandım. İlaclara takviye olsun diye Anzer ’den sipariş verdiğimiz Anzer Balı, Arı Sutu ve Poleni duzenli olarak eşimle birlikte her sabah ac karnımıza birer kaşık tukettik. Bu soylediklerimi yaklaşık 3 ay uyguladık ve ikinci tedavimiz yeni tamamlandı. Şuan 35 yaşındayım, tedavimizi yine Bulent Urman yaptı 23 adet yumurta toplandı bunlardan 20 tanesi dollendi ve 5.gune kadar gelenlerden 4adet iyi kalitede blastokist 1tane orta-kotu kalitede durumu idare eder denilebilecek 6.gun blastokisti olmak uzere toplam 5 embriyomuz kasımda transfer edilmek uzere donduruldu.
2.tedavimizdeki embriyolarda kalite ve sayıca gercekleşen bu artış bahsettiğim takviyeleri uyguladığım 2,5-3 aylık bir surecte oldu. Belki daha uzun bir sure duzenli bir şekilde kullanmaya devam etseydim sonraki tedavide daha fazla sayıda kaliteli embriyolarımız olacaktı. Şimdilik benim icin bu bile bir mucize. Belki bizim gibi kalitesiz embriyo sıkıntısı yaşayan arkadaşlarım varsa benim denediklerimi denemek isteyebilirler diye sizinle paylaşmak istedim.
Yaşadıklarımız cok zor surecler. Hepinize bu surecte bol şans dilerim. İnşallah tekrar tekrar tedavilere gerek kalmadan ilk transferimizde bebişlerimize kavuşuruz.