G402'den sonra aldığım tum fiyaskolardan sonra bu fare ilac gibi geldi. Ergonomisi, yapısı, kalitesi, şusu busu her şeyiyle benim icin ideal fare. Adım adım gidelim.
Ergonomi: Zaten en buyuk sorunum buydu. En kaliteli fareleri denesem de biri alcak kalıyor diğeri elime oturmuyordu. Ama MM830 her şeyiyle elime tam olarak oturuyor. Bu yuzden bu kadar sevmiş olabilirim.
Aydınlatma: Aydınlatma modları epey ozelleştirilebiliyor. Ama cok gerek duymadım. Coğu zaman hangi modda olduğuna bile bakmadan kullanıyorum. Ama farklı bolgelerde birden fazla bulunan RGB LED'ler farkını belli ediyor kesinlikle. Ayrıca LED'lerin her birini farklı renk dışında farklı modlarda da calıştırabiliyoruz. Gorduğum en premium ozellik bu oldu sanırım. Ancak DPI ışığı diğerlerine gore cok daha fazla parlıyor. Bu cekimde kamerayı epey etkiliyor. Bir de arka kısımdaki Cooler Master logosu şeklindeki 6 ayrı LED'e farklı renkler verdiğimizde renkler karışıyor. Yani normal aslında. Gokkuşağı gibi modlarda ise sorun yok.
OLED ekran: Hoş bir eklenti. Ancak oyunlarla uyumluluğu şu anlık yok. Umarım gelir. CS:GO'da canımızı gorebildiğimiz OLED ekranlara gore biraz daha geliştirilebilir duruyor. Ama yine de cok gorulmediği icin eksi olarak gormedim. Ekrana AKİF BUBA yazıp bırakıyorum oyle. Hava atmak icin cok guzel.
Kablo orgulu yapıya sahip. Altın uclu USB 2.0. İci mor ve ustunde Cooler Master logosu var. Hoş bir detay.
Sensor olarak PMW 3360 kullanılmış. Sensorle ilgili aşırı detaylı ayarları yazılımdan gercekleştirebiliyoruz. Coğunu bilmiyorum bile. O yuzden standart ayarlarda kullanıyorum.
Detaylı inceleme icin: