Haziran ayında yerli marka Preo'nun KM03 adı altında 87 TL'ye satılan plastik yığınını aldım. Oncelikle soylemeliyim ki ev ve ofis kullanımları icin bile idare eder seviyesinde değil, oyunlarda Preo firması kullanıcılarına kendilerine kufur ettirmek icin mukemmel bir yol bulmuş. Klavye de mouse da oyun icinde donuyor ve bu donma sadece oyun icinde oluyor hatta mouse sensoru o kadar berbat ki adamın birine sıkarken havaya nişan alıyor sol tuş takılı kalıyor. Daha kotusu bugune kadar sadece CS:GO'da kendiliğinden havaya nişan aldığını gordum. Yani Teknosa'ya ait Preo firması kullanıcılarının VAC'ı tetikletmek ve arkadaşlarınıza rezil olmanız icin kaliteli bir calışma yapmış.

Ayrıca ne kadar kaliteli bir mouse padiniz olursa olsun mouse 1 dakika aynı yuzeyde kalırsa kafayı yiyor. Eskiden kullandığım 2 yıllık Everest marka mouseum bile bu kadar arıza yapmamıştı hatta tek sıkıntısı bozuk orta tuşuydu şimdi ise evi altına ustune getirip eski mouse'umu arıyorum. Klavye ise mouse kadar kazık ustelik ikisi de CE logosu almış. Urunlerin bana arızalı geldiğini duşundum ancak YouTube'daki reklam yorumlarına bakınca firmanın milleti kazıkladığını anladım. Eğer babam ic paketleri cop diye atmasaydı şimdiye kadar iadesini yapıp ininal kart alarak Dark marka klavye mouse alacaktım.

Tabi bir durum daha var. Teknosa klavyenin altına bunları ev ve ofis kullanımları icin urettiklerini yazmış. Ne kadar tuhaf ki ofiste kullanılması icin WASD tuşları ve ok tuşları maviye boyanmış ve tasarımı oyun klavyesine benzetilmiş yine de yukarıda da belirttiğim gibi ev ve ofis kullanımları icin bile idare eder seviyesinde değil. İki cihaz da kablosuz ve tek USB girişine bağlanmış. Bu da klavye donunca mouseun da donmasına sebep oluyor.

Preo marka urun almayın aldırmayın.