Merhaba dostlar, orta seviyede surekli olarak kararsız kalınan iki kulaklığı az cok karşılaştıracağım. Ufak da olsa aklınızda fikir oluşur umarım.
Aslında karşılaştırmaya fotoğraf ekleyecektim fakat maalesef işe gittiğimden dolayı her gun boş olmuyorum. İadenin son gunu olduğu icin gondermek zorunda kaldım HS50'yi.
Oncelikle Arctis 3'u yaklaşık olarak iki aydır kullanıyorum. Sol kulağından az ses vermeye başlayınca garantiye gondermek istedim. O sırada kulaksıksız kalmamak icin almadan once
Arasında kaldığım HS50'yi 290 TL'ye sipariş ettim. İki haftalık surede yaklaşık 4 gun kullanmaya vaktim oldu. Gecelim karşılaştırmaya.
Kutu Tasarımı
Her incelemede olduğu gibi ilk once kutu tasarımlarına bakalım. Fotoğraf olmadan ne kadar işinize yarar bilemem ama iki kutuda da urunun ozellikleri
Sade bir şekilde ve anlaşılır şekilde verilmiş. Şıklık olarak benim gozumde kesinlikle HS50'nin kutusu daha şık duruyor. Kişişel olarak değişebilecek bir şey bu tabii.
Paket İceriği
Arctis 3 kutusunun icinden 1.8 metre Y kablo ve kualklığın ana kablosu cıkıyor. HS50'de de aynı şekilde fakat HS50'nin Y kablosu kısa. Ek olarak HS50'nin kendi kablosu Arctis 3'un kablosundan uzun.
Mikrofon Kalitesi
Mikrofona gelecek olursak Arctis 3'un mikrofonu sesi az da olsa robotlaştırıyor. Discord'da konuşurken arkadaşlarım burnumun tıkalı gibi konuştuğunu soylediler.
İlk başlarda bana oyle gelmedi fakat HS50'nin mikrofonuyla karşılaştırınca az da olsa sesi robotlaştırdığını fark ettim. Merak etmeyin bu oyle cok fazla rahatsız edici bir şey değil,
Hatta bazılarınız anlamayabilir bile.
Ses Kalitesi
Muzik ve muzikte bass sevenler icin soyleyecek olursam HS50 burada Arctis 3'u gecmeyi başarmış. HS50 sizi muzik dinlerken tatmin edebilir, Arctis 3'te ise bu bazılarını pek memnun etmiyor. İlk başlarda ben de memnun olmamıştım ama kullandıkca alıştığımdan mıdır bilemem ama memnun etmeye başladı. Telefon da ise en belli fark HS50'nin beat'leri muzisyenin sesine gore boğuklaştırması diyebilirim. Tam olarak boğuklaştırma da diyemem aslında ama beat sesi altta kalıyor. Arctis 3'te ise bu yok PC'de aldığınız sesi alıyorsunuz. Hatta ben telefondaki performansını daha cok beğendim diyebilirim. Ses kasma konusuna gelecek olursak maalesef HS50'de deneyemedim cok fazla online oyun oynamadığımdan.
Arctis 3'te ise sesin nereden geldiğini anlayabiliyorsunuz fakat ben nedense kestiremiyorum fazla. 2 senedir online oyun oynamayı bıraktığımdan ses kasma konusunda zayıflamış olabilirim belki.
Fiziksel Ozellikler ve Rahatlık
Fiziksel yapı olarak HS50 modeli 2013'ten kalma Cin markalarında gorduğum yapıyı kullanıyor. Kafa bandı ayarlama kısmı olsun, kulaklığın direk kafaya temas etmesi olsun bunlar cok eskiden kalma bir tasarım. Arctis 3 ise HS50'ye gore daha yeni bir yapı ve tasarım sunuyor. Kulaklığın kendisinin değmemesi icin kafa bandına sahip olması, boyuna asıldığında kulakcıkların aşağı doğru hareket edilebilmesi ( ayrıca cantada taşınması icin kolaylık sağlıyor) ve mikrofonun gizlenilebilir olması. HS50'de mikrofon takıp cıkartmalı maalesef ki. Eğer kucuk şeyleri kolay kaybeden biriyseniz bu sizin icin eksi olacak bir ozellik.
Rahatlığa gelecek olursak HS50'nin yukarıda bahsettiğim gibi eski bir yapıya sahip olmasından dolayı rahat olduğunu soyleyemem. İlk taktığım 2 gun işkence gibi gelmişti yaptığı baskı. Sonraki taktığım gunlerde ise başımdayken ağrı hissetmiyordum fakat cıkarınca cok fazla hissettiriyordu. Ayrı olarak kulağın arkasındaki (yanlış hatırlamıyorsam ismi buydu) kıkırdak kemiğine baskı uyguluyor. Bu da ağrımasına sebep oluyor. Ağrı hem takılıyken hem de cıakrdıktan sonra devam ediyor. Cıkardıktan sonra daha cok sızlamaya başlamıştı ben de. Arctis 3 ise bu konuda yastık gibi. İlk aldığım 3 gun kafa bandına alışamadığımdan cok rahatsız ediyordu. Forumda rahatlığıyla o kadar ovulen kulaklığın kafamı ağrıtması da canımı sıkmıştı haliyle fakat ondan sonra kulaklık cok yumuşak gelmeye başladı. Son olarak HS50 deri ped kullanmasından dolayı 10 dakika sonra kulaklarınızda ter damlalarını hissediyorsunuz. Yani sıcak mevsimlerde katlanılmaz bir hal alıyor. Arctis 3'te ise terleme oluyor fakat cok az. Onu da pedler emiyor zaten. Bunu dediğimden dolayı korkmayın pedlerde bir ıslaklık hissetmiyorsunuz, sadece nem oluyor.
Ses İzolasyonu
HS50 ses izolasyonu konusunda Arctis 3'e karşı bayağı iyi durumda. En buyuk sebebi de kulaklık pedlerinin deri olması. Arctis 3 ile normal bir video izlerken (muziksiz muhabbet videoları vs. ) Cıkardığınız ufak sesleri bile duyabiliyorsunuz.
Kulaklık kafanıza takılıyken de kendi sesinizi yine duyuyorsunuz. HS50'de ise bunlara rastlamadım sevdiğim insanların muhabbet ettiği videoları izlerken bile cıkardığım sesleri duymadım, bunu en aza indirmeyi başarabilen bir kulaklık. Şunu da belirteyim Arctis 3'u hoparlor niyetine kullanabilirsiniz son seste olmasa dahi. HS50'de ise son sese ne kadar yaklaşırsa o kadar oluyor diyebilirim ama net alamıyorsunuz sesleri. Arctis 3 daha fazla ses veriyor hoparlor olarak duşunursek.
Kimler, Hangisini Almalı?
Sadece film izlerim ve ara sıra oyun oynarım diyorsanız, Arctis 3.
Gunde 4 saat ve uzeri kulaklık takarım diyorsanız, Arctis 3.
Sadece akşamları 2 saat bilgisayar başında olabiliyorum diyorsanız, HS50.
Tum boş zamanlarım da oyun oynarım diyorsanız, Arctis 3.
Muzik dinlemeyi ve bassları seviyorum diyorsanız, HS50.
Kulaklığı bilgisayar dışında uzun yolculuklarda kullanacağım diyorsanız, Arctis 3.
Eklemek istediğim bir şey daha var. Herkesin kafa yapısı aynı değil ve ben HS50'yi cok fazla kullanma şansına sahip olamadım. HS50 almayı duşunuyorsanız kulaklığı alıp en az 1 hafta kullanmanızı oneririm. Eğer size rahat geliyorsa gerisini dert etmenize gerek yok. Gelmiyorsa da zaten iade etme hakkınız var.
Fiyatları ise HS50 en duşuk 290'a gordum. Arctis 3 indirimlerde 350 TL'ye bulunabiliyor. Bu karşılaştırmayı HS60'a da referans olarak alabilirsiniz tek farkı ses kartı. O da indirimlerde 400 TL'ye bulunabiliyor.
Umarım kafanızda bir fikir oluşturmuşumdur. İlk karşılaştırmam, olabildiğince detaya girmemeye calıştım ama karışık olabilir. Aklınıza takılan veya merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.
Corsair HS50 vs. Arctis 3 Karşılaştırması
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Corsair HS50 vs. Arctis 3 Karşılaştırması