Cok harika bir şey. Hem kolay hemd elezzetli
Kolay oldugundan yapılcak ince detey yok...
10 su bardağı sut
4 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
2 yumurta
125 gr tereyağı (Bu yagın yarısını kullandım ben)
1 paket cikolata sosu
cikolata sosu icin 2,5 bardak (500ml) sut
2 paket Kakolu petibor
dovulmuş ceviz yada hindistan cevizi
Muhallebiyi yapmak icin sut, nişasta, irmik, şeker, yumurta ve yağı tencereye alın. Ocakta karışım ısınana kadar karıştırın. Blendırdan gecirin.(Ben gecirmedim) Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Fokurdadıktan 2-3 dk sonra bir kenara alın. Buyuk kare bir borcamı sudan gecirin ve kurulamayın. Muhallebiden borcama dokun(borcamın tabanı gorunmucek şekilde) ve uzerine biskuvileri dizin. Biskuvilein uzerine yine muhallebiden dokun biskuviler gozukmucek şekilde.Tekrar biskuvileri dizin.Kalan yarısını da biskuvilerin uzerine boşaltın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına alın. Cikolata sosunu uzerindeki tarife gore hazırlayın. Buzdolabından cıkardığınız tatlıyı uygun bir kabınız varsa sallayarak ters cevirin. Ters ceviremezseniz (benim gibi.Buzdolabına koymadan uzerine sosu dokebilirsiniz.) cikolata sosunu tatlının uzerine dokun ve kabı sallayarak sosun her tarafa yayılmasını sağlayın. Uzerine dovulmuş ceviz serpiştirin ve soğuması icin tekrar dolaba koyun. Dilimleyip servis yapın.