Dell Inspiron 7559 UTB70W81C i7-6700HQ 8GB 1TB 4GB GTX960M 15.6 Windows 10
Gelelim ilk acılışa. Urun size buyuk bir kutu(karton)'dan goz kırpıyor. İlk laptop, ardından şarj aleti cıkıyor. Garanti belgeleri ve diğer kağıtlar kutunun uzerine yapışık şekilde geliyor. Laptop'da W10 kurulu, sadece ilk acılış ve gerekli olan guncelleştirmeleri sizin yapmanız gerekiyor.
Laptop'u cıkarttıktan sonra sizi gayet ic acıcı, guzel bir yuz karşılıyor. Kırmızı renk tonuyla cekicilik katılmış hoparlor ustu, touchpad kenar kısımları sizi selamlıyor. Diğer kısımlar ise siyah ile devam ediyor. Caps Lock'un ust tarafında bastığınızda sizi karşılayan ufak bir bildirim ışığı var. Onun haricinde touchpad altı bildirim kısmında sadece şarj simgesi var. Alışkın olduğumuz, birden fazla bildirim yok.
Şarj adaptorune baktığımızda ise, gayet yeterli duzeyde uzunluk buna ekstra olarak kalınlığı fark ediyorsunuz. Laptop'a bağlanan ucunda mavi bir ışık var, gece karanlıkta oynamayı seviyorsanız guzel goruntu oluşmakta. Onun haricinde dış yuzde size soylemem gereken aman aman değişiklik yok.
Urun cift fanlı olduğunu belirtmek isterim. Bu yuzden optik surucu bulunmuyor. Buyuk bir artı olduğunu soylememe gerek yok herhalde. Bazen soğutucuyu acmayı unutuyorum fakat laptop ''bana mısın'' demiyor. Onun dışında 1920x1080 panel ile geliyor. Oyunlarda akıyor diyebilirim.
Coğu kişinin aklında ki soru herhalde ''Işık sızması'' ile ilgilidir. Evet arkadaşlar, bende de mevcut ama hususi laptop'un icine girerek bakmanız gerekiyor yoksa farkedemezsiniz, laptop farkettirmiyor.
Gelelim ses durumuna. Genellikle kulaklık ile takıldığım icin dışarı sesi fazla dinlemedim fakat yemek yediğim zamanlarda şarkı icin deniyorum, gayet guzel performans veriyor. Bu konuda da benden gecerli not aldı.
Laptop'un pil konusu ise, aynı şekilde fazla test etmediğimi hatta hic şarjdan cıkarmadığımı biliyorum. Laptop'larda ekran kartı - işlemci performans'ını almak istiyorsanız şarjda kullanmanız gerekiyor. Bu yuzden cıkarmıyorum.
Bunun haricinde size belirtmem gereken bir şey olduğunu duşunmuyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa konu altından yardımcı olabilirim.
Laptop'un teknik ozelliklerin'den onemlileri yazmak gerekirse:
- GeForce 960M
- İ7 6700HQ
- 8 GB RAM
- 1920x1080
Bilgisayarda bulunan oyunlar:
- GTA V
- CS GO
- R6
- THE CREW
- PAYDAY 2
- H1Z1
- ARMA
- INSURGENCY
- LOL
- OUTLAST
- SLENDER THE ARRIVAL
Şu yukarıda yazdığım tum oyunlarda ayarlar olabilecek en ust seviyede. Tahmini FPS değerleri ise hepsinde 60 sabit ve uzeri. Şu ana kadar cok şukur hicbir takılma & donma veya kasma gormedim, gormekte istemem acıkcası.
Genel olarak tam bir F/P urunu. Cekinmeden satın alabilirsiniz. Kafanızda oluşan soruları konu altından da sorabilirsiniz. Konuyu zenginleştirmek amacıyla fotoğraf musait olduğum zaman yukleyeceğim. Ekstra olarak bir şey yok sanırım, herkese iyi forumlar.