Mrb kızlar bu da benden bir tarif...ilk defa yaptım ilk defa yapmış olmanın verdiği acemilikle guzel oldu.bu tarifin en guzel yanı sute geek olmaması cunku evimde her zaman sut olmuyorve hazırlanışı cok kolay olduğundan davetsi misafirler icin birebir

yumurtala oda sıcaklığında olmalı.orta buyuklukte bir yuvarlak fırın yağlanmalı ve fırın 180 derecede onceden ısıtılmalı.

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 cay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
2-3 elma
pudra şekeri
tarcın

bir kapta şeker ve yumurta cırpılır.(ne kadar cok cırpılırsa o kadar iyi)uzerine yağ eklenir ve cırpılmaya devam edilir.daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenir.(ben bu 3 unu un eleğinin icine koyup hepsini eleyerek koyuyorum daha havalı daha kabarık olmasını sağlıyor hem de un elendiği icin icine yabancı madde gecmesi engellenmiş oluyor)kabınızın buyukluğune gore 2 yada 3 elma dilimlenir.hazırlanan karışım fırın kabına dokulur uzerine dilimlediğimiz elmaları diziyoruz ancak dizmeden once elmaların hamura gelecek yuzlerini una batırıp cıkarıyoruz.boylelikle elmanın hamurun icine cokmesi bir miktarda olsa engelleniyor.daha sonra onceden ısıttığımız fırında 180-190 derecede 50 dk pişiriyoruz.(benim 50 dk da oluyor).piştikten sonra fırından cıkarıp bir miktar soğuduktan sonra uzerine arzuya gore pudra şekeri ve tarcın sepeliyorum.AFİYET OLSUN)