Merhaba. Dun akşam Koc-Taş Kayseri Sivas Caddesi'nden yeni satın aldığım Edison ampul tipli, flament LED'i her yonuyle takdir ediyor ve E27 tekli duyla, tekli duylu evdeki avizelerin (ozellikle yarım kure şekilli olanlarının) icinde kullanılması şeklinde tavsiyede bulunuyorum. Orta buyuklukte olan odalar, kitap, gazete okuma odaları, PC odaları, orta buyuklukteki olan mutfaklar, vb. yerlerde renk sıcaklığının 2700 K ile 6500 (Daylight) arasında , goz sağlığı acısından ve gozu yormayan en uygun renk sıcaklığında (4000 K) olmasından dolayı ozellikle de bunu tavsiye ediyorum. Uzun zamandır bu teknik ozellikte olan bir filament LED'in cok sıkı takibindeydim, Koc-Taş'da. Nihayet en cok istediğim ozelliklere sahip filament LED'i (buyuk armut) bulup 2 tanesini satın alabildim. (Koc-Taş'a henuz yeni gelmiş)
Evdeki bazı odalar, mutfak, vb. 3 adet 6 watt> 60 watt karşılıklı olan 6500 K ve 2700 K'ların karışımı olan 3'lu armut ampullerini, arada 120 derecelik acıyla E27 adaptor ampul altlığıyla 3'lu olarak tek lamba olarak lehimleyip istediğim renk sıcaklığı ve lumen değerine, ince matematik hesaplarla getirip tam istediğim renk sıcaklığı/watt değeri/ lumen değerindekileri Koc-taş'da bulamadığım icin boyle tadilatlı olarak kullanmak zorunda kalıyordum. Işığının dağılması acısından, noktasal ışık kaynağı şeklinde olamayıp daha dağınık aydınlatma yapabilmesi icin uzerini buzlu hale kendi imkanlarınızla getirip oyle de kullanabilirsiniz. (Bu ampulu acıkta, sadece E27 duyuyla kullanacaksanız eğer) Avizeler icinde ise, goze direk gelmeyen aydınlatma ışığında bu cok gerekli değildir. Bu tur ampuller calışırken zaten cok fazla ısıyı yaymıyor. (Orneğin anma gucu olan bu 13 watt'ın cok buyuk bolumu ışığa, cok kucuk bolumu ısıya donuşuyor, filament LED'lerin normal calışma prensibi sayesinde) Kolay gelsin.
Renk sıcaklığı (Kelvin) : 4000 Kelvin (En ideal olan aydınlatma renk sıcaklığı)
Guc (Watt) : 13 watt > 100 watt değer karşılıklı
Enerji Sınıfı: A+ (Bundan daha duşuk olan watt değerlerinde bu sınıfı A++ oluyor, ancak 11-13 watt aralığnda enerji sınıfı verimliliği bir + kadar mutlaka başka marka ve modellerde de duşuyor, bu kacınılmaz, ancak bu durum direk filament ampul gucu /filament LED cubuklarının mevcut ışık geometrisi ile ilgili bir olaydır.
Işık (aydınlatma) miktarı : 1521 Lumen (23 watt.'lık bir tasarrufl ampulunde etikette de bu lumen değeri yazıyor, ancak 23 watt.'lık bir tasarruf ampulunun en az 1.5 katı daha fazla lumen değerindedir, benim test ettiğim ve tam olarak da gorebildiğim kadarıyla, bu sonuca vardım.
Garanti suresi : 5 yıl
Urun menşei : Cin
Fiyatı : 69 TL
Diall Dekor Flament LED Ampulu
İncelemeler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Diall Dekor Flament LED Ampulu