Yaklaşık 1 sene boyunca kullandığım Cooler Master Devastator 2 seti, hadi bakalım.

1. Tasarım

Tasarım hakkında cok soylenebilecek bir şey yok aslında. Normal klavyelerde gorebileceğiniz sıradan tasarımlı bir klavye. Multimedya tuşları mevcut bu benim icin buyuk bir artı. Klavyede herhangi bir "Cooler Master" imgesi mevcut değil. Caps, Numlock ve "Klayve ışığı acık mı hacı" diye gosteren bir Mavi Led aydınlatma mevcut. Ufakta olsa bileğinizi koyabileceğiniz yerde mevcut.

2. Mem-Chanical Ozelliği

Şoyle soyleyeyim, temeli membran ama dış kısmı mekanikten fırlama. Şoyle resimle izah edelim.

İşte boyle. Mekanik klavye hissi beklemeyin ama bence hic fena değil. Tuşların basımı oldukca guzel.

3. Ses

Sesi ne Blue Switch, ne de Red Switch sesi. Ortaya karışık yani. Yani ne tavuk doner, ne de et doner diyebiliriz

4. Anti-Ghosting ve N-Key Rollover var mı?

Hayır maalesef yok. Olsa cok guzel olurdu. Klavye 4'uncu tuştan sonra sapıtmaya başlıyor. Aynı anda 3 tuşa basılabiliyor. Daha fazla aynı anda basılabilse ve Anti-Ghosting olsa cok iyi olurdu.

5. Peki ya ıŞıQlı MıŞıQlı mı?

Mavi bir ışıklandırması mevcut. Gerci kırmızısı falanda varmış ama sanırım Turkiye de yok. Keşke RGB olaymış. Ama olsun hic yoktan iyidir. Yalnız ışıklı mışıklı demişken, gece ışığı pek yeterli değil. Işığı gorebilmeniz icin neredeyse 90 derece klavyeye bakmanız lazım. Hele sabah hic goremiyorsunuz.

6. Peki ya malzeme kalitesi?

Plastikte değil, metalde değil. Tam kıvamında. Eh işte diyebiliriz. Cok bir şey beklemeyin. 120 liraya aldığım klavyeden bahsediyoruz.

7. Klavye bitti, Mouse nasıl?

Cok anlatılacak bir şey yok. Yine mavi ışıklı, dandik Preo Mouse kullanmaktansa, bunu kullanmanız daha iyi olacaktır. İddasına gore 5 milyon basım omru var ama mouse yavaştan cortlamaya başladı 5 milyon olduğunu sanmıyorum. Malzeme kalitesi ise, klavye gibi eh işte.

8. Uzun Kullanım Kalitesi

"Cooler Master olum bu yapar" dedim ama pek oyle olmadı. Klavyeyi takıyorum, sanarsın C4, diğer butun USB bağlantısını kesiyor ara sıra. Mouse ise "Eh işte hacı takılıyoruz" modunda. Yavaştan cortluyor hissiyatı geldi bana. Ama klavyeden daha iyi olduğu kesin.

9. Sonuc

Her ne kadar biraz gomsemde, ben klavyeden ve mausdan memnunum. Artı eksilerden bahsedip konuyu bitirelim.

Artıları(+)

1.
"Cooler Master" olması
2. Mem-chanical hissiyatı cok guzel.
3. Mause gayet hızlı ve guzel iş goruyor.
4. Multimedya tuşları mevcut.

Eksileri(-)

1.
Klavye ışığı yeterli değil.
2. Anti-Ghosting ve N-Key Rollover ozelliği yok.
3. Klavye ve Mause cortlamaya başladı 1 senede, dandik Incayı bile 2 sene kullanmışımdır.
4. Klavyede bazen Shift tuşu işlemiyor.
5. Klavyede sadece mavi ışık mevcut. RGB veya yazılım dubstep yapayım yok maalesef.

Genel Not: 6/10

"Cooler Master" işte. Şimdiki fiyatı 250 TL olmuş almayın. İncelemem buraya kadardı. Biraz amator oldu kusuruma bakmayın. Son olarak klavye ve mausu gorelim. Kalitesiz cıkmış sanırım, telefon gece ışığında pek iyi değil kusuruma bakmayın.