Telefon nasıl incelenir bilmiyorum. O yuzden bu yazı bir incelemeden cok inceleme denemesi olacak.

Teknik ozellikler:

Xiaomi Redmi Go - Full phone specifications www.gsmarena.com

Bende bulunan 8GB'lik model. +8GB SD Card ile kullanıyorum. Siyah olan modeli aldım.

Antutu puanı: 32,000

Artıları:
Ekranı gercekten guzel. Batarya cok iyi. Normal kullanımda 1-1.5 gunu cıkarıyor. (Harcayabilecek donanım yok zaten.) Arayuzde takılma falan yok. Gunluk işlerde ve tarayıcıda sorunsuz akıyor. Fiyat.
Eksileri:
Telefonun acılma suresi 37.6 saniye surdu. Kameraları kotu. (Instagram'ı unutun.) Pusula sensoru yok. Mono hoparlor zevk almak icin kulaklığı zorunlu tutuyor. Yavaş şarj oluyor. (Tam şarj 2.5-3 saat suruyor.) RAM 1 GB olduğu icin oyunu falan unutun. (400 MB'ı Andorid kullanıyor. Size kaldı 600 MB) Antutu puanını internetteki sitelere bakarak yazdım. RAM yetmediği icin Antutu'yu acamadı. 8 GB depolama yetersiz. On kamerayı koymak yerine pusula sensoru koysalar daha iyi olurdu. Evet, o kadar kotu.

Peki bu kadar eksisi olan bu telefonu ben niye aldım? Cunku şu anda mainstreamde onem verilen ozelliklerin hicbiri bana lazım değil.
Telefonu maillere bakmak, metroda PDF ile ders notu okumak, ders notlarının fotoğrafını cekmek, birilerini aramak ve bazen video izlemek icin aldım. Kendi kullanımımda şu ana kadar 1-2 ozel kullanım haric anlık takılma yaşamadım. Arka planda fazla RAM kullanacak uygulamaları aktif kullanırsanız gecişlerde anlık olarak takılıyor. Ama PDF+Translate+Opera+muzik dortlusunu sorunsuz birbirine gecerek kullanabiliyorum. Youtube'un tam surumunu de sorunsuz kullanabiliyorum ama Youtube Vanced+ MicroG daha kullanışlı. O yuzden ona gectim, onda da sorun yok.