Eski sistem MSI B250M Mortar ARCTİC, Intel Pentium G4600, Sapphire Nitro+ RX570, D41 8X2 300MHz RAM.
Yeni Sistem Gigabyte B450M S2H, Ryzen 5 1600, Sapphire Nitro+ RX570, D41 8X2 300MHz RAM.
G4600 ile PUBG Lite'da 76-50 arası FPS alıyordum ve anlık takılma olmadan akıcı bicimde oynuyordum. GPU kullanımım %70 bazen %40 civarı, CPU kullanımı ise %80 ile %60 civarı. Tek problem ucaktan atlarken 0.8 sn ufak kasma olmasıydı o da kusur aramamdan kaynaklı bulduğum bir şey.
CS:GO'da 40 FPS alıyordum orta ayarda cok nadir, bir sure sonra 75 FPS civarına geri cıkıyordum. CPU kullanımı %90 GPU ise %68 civarı.
GTA 5 orta ayarda 50-30 FPS alıyordum ancak yuksek ayarda da aynı FPS'i almama rağmen cok takılma ve kasmalar oluyordu. İşlemci kullanımım %100 GPU ise %70 %80 idi.
Cooler Master i71C RGB Soğutucu ile kullandığım işlemci 55 ila 60 derece arası ekran kartı ise maksimum 62 derece.
Ryzen 5 1600 ile
76 FPS sabit PUBG LİTE ne yapsam FPS inmedi ya da kasmadı super deneyim. %30 %60 -40 ekran kartı ve işlemci kullanımı maksimum 57 derece ekran kartı, işlemci ise 55-60 derece. (STOK FAN)
GTA 5 her şeyi Ultra yaptım V-Sync kapalı MSAA acık. Fotoğrafları da ekledim. 50-40-60 FPS gordum. Ancak hicbir donma kasma olmadan akıcı oynadım grafiklere hasta kalacaksınız. CPU kullanımı %20'yi bile gecmedi. GPU ise %98 civarı bazen 99 idi. Ekran kartı 62-63-60 derece arası calıştı fan sesi yok. CPU 58 ile 62 arası calıştı fan sesi yok.
CS:GO girmedim henuz ancak girersem konuyu guncellerim. Ayrıca bazı arkadaşlar soba hayırlı olsun demişti. G4600 Stok fan ile daha kotu performans ve sıcaklık gormuştum. Ayrıca 51W olmasına rağmen sıcaklık yuksek kaldı. Ryzen 5 1600 ise 65W Cekiyor ve stabil bir sıcaklıkta rahat bir oyun oynadım. Aynı fiyatta değiller derseniz, G4600 kapalı kutu 500 civarına satılıyor, R5 1600 ise 550 TL'ye aldım. Ayrıca i3 9100F'den daha performanslı olduğunu duşunuyorum.
İnceleme yapma amacım Ryzen serisinin gercekten F/P olduğunu duşunmem ve AMD kışın klima diyenlere bir gonderme.
B450M S2H kısmına gelecek olursak cok kalitesiz bir kart olarak goruyorum ve BIOS tarafında berbat buldum. Turkce dil desteği olması + ancak gunu kurtarmadı. Sistem fanı desteği, CPU fanı ile beraber 2 adet fan desteği var coklayıcı gerekiyor. RX570 turu bir ekran kartını takmak on kısımda kalan SATA kablolarını size kullandırtmayacak ve -2 SATA portuna maruz kalıyorsunuz. Ucuz B450 ile bu kadar oluyor fakat 100 TL daha verip bela okumayacağınız bir Anakart alabilirsiniz. Fakat S2H gunluk kullanım icin ideal ve butceli. M.2 desteği ise fiyatına gore guzel bir ekstra. Kartı en kısa zamanda iade edip Mortar veya Tomahawk en kotu TUF anakartlar dan birine gecmek istiyorum. O.C icin değil gorunuş ve verdiği imkanlar ile daha stabil bir performans alabilirim. Mosfet soğutucular ile sıcaklığı duşurebilirim. Ayrıca RGB Fusion yazılımı bozuk masaustun de kontrol sağlanmıyor BIOS'dan secim yapılabiliyor. Okuduğunuz icin teşekkurler, eğer cok ağır vedonanım gerektiren oyunlar oyna mıyorsanız R5 1600 Yeter'de artar 250 TL fazla verip 2600'e gerek yok. Fiyatı inerse duşunulebilir.
Dosya Ekleri