Selamlar. Yaklaşık 1 haftadır bu sistemi bir kac oyunda test etme şansım oldu. Tam donanım şu şekilde:

- Ryzen 5 2600
- Asus ROG Strix GTX 1660Ti
- 16(8x2)GB 3200MHz G.Skill SniperX RAM
- GIGABYTE B450M-S2H Anakart
- 1TB Western Digital Blue HDD
- 240GB HyperX Fury SSD
- Corsair Carbide Spec Delta Kasa
- Corsair VS550 550W 80+ PSU

Sistemi Vatan KDV indirimi yaptığında yakaladım. Tum her şey aşağı yukarı 4900TL tuttu. Biliyorum bu fiyatta RTX 2060'li hazır sistem var. Ama gerek tek fanlı ekran kartı modellerine guvenmeyişim gerek parcaların kalitesi bakımından tercih etmek istemedim. Şuan sistemi indirimsiz toplamaya kalkınca 5500TL'yi geciyor Vatan uzerinden. Diğer sitelerde de aşağı yukarı aynı olduğunu duşunuyorum.

İlk olarak şunu soylemeliyim ki I7 3630QM ve GTX660M sistemden sonra ilac gibi geldi.

İşlemci Performansı
- Gayet hızlı ve stabil. Cok incelemesini izlemiştim lakin yine de beklediğimden iyi performans verdi.
- Sıcaklık değerleri boşta 40 derece dolayları(Boş icin yuksek biliyorum) seyrediyor. Kasada 3 hava alan fan bir tane de egzoz fanı mevcut. Kablolamayı da iyi yaptığımı duşunuyorum.
- Şaşırtıcı bicimde boşta yuksek derecede calışan işlemci Battlefield 1, Witcher 3 gibi oyunlarda 65 dereceyi gecmedi.
Ekran Kartı PerformansıA
- İlac gibi geldi ilac. GTX660M'den buraya terfi etmek buyuk bir zevk. Tek sorun(minicik) ekran kartını alırken Gigabyte'ın 3 fanlı modelini alacaktım. OC cıkışlı ve ROG Strix 2000TL iken o 1750TL kadardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama sistemi 1 gun gec aldığım icin stokta kalmamış. Ben de 150TL daha vermemek icin OC olmayan versiyonunu almak durumunda kaldım. Ama memmunum
- Bir kac tane oyunun FPS değerlerini paylaşayım(Tum oyunlar 1080P en son grafiklerde test edildi)
. Fortnite'da ortalama 120-130 FPS
. Battlefield 1'de 90-130 FPS
. Witcher 3'de 65-90 FPS
diye gidiyor. İstediğiniz bir oyun olursa ve ucretsiz olarak erişebileceğim veya kutuphanemde olan bir oyunsa testini yapmaya calışırım.
- Soğutması kartın inanılmaz iyi. Boşta 30 derecelerde yuk altında ise max. 55 dereceyi gordum ben. 3 fanlı soğutma sanırım sus değil
SSD Performansı
- 500MB okuma ve 500MB yazma olması lazımdı guya. Ama HD Tune Pro ile yaptığım sadece okuma testinde max. 442MB gorebildi. Ha benim icin kesinlikle yeterli. SSD'nin buyuk bir nimet olduğunu anlamış oldum.
- 1 haftadır kullanıyorum bilgisayarı bu yuzden sağlık durumu ne kadar onem arz ediyor sizin icin bilemem ama Kingston'un kendi yazılımında her şey %100.

GENEL BAKIŞ

Sistemden gayet memmunum. Zaten gayem Fortnite'ı sabit 60FPS ustu oynamaktı kudurmuştum. Bunun yanında hep oynamak istediğim Witcher 3'u rahat bir şekilde oynuyorum ultra ayarlarda.

Sistemin aynısını almak isteyen arkadaşlara onerir miyim? Kesinlikle evet. Ozellikle 1080P bir monitorunuz varsa bu ekran kartı 1080P icin en ust seviye kartlardan birisi. Ryzen 5 2600 ile birlikte de darboğaz yaşatmadan tam tıkırında calışıyor.

Bir kac fotoğrafını cektim sistemin, kutuları yan yana dizip klasik thumbnail fotoğrafını cekmeyi unuttum ama olsun napalım