İlk kez bir inceleme yazısı sizlerleyim. Yakın zamanda aldığım Mi TWS Earbuds Basic ya da başka bir adıyla RedMi AirDots'un birkac gunluk kullanımdan sonra size deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Seruvene aldığım 30. kulaklığımın da 3.5 mm jack girişinin bozulması uzerine yeter artık ben de bluetooth kulaklık kullanmalıyım diyerek başladım, arkadaşlarımın onerisi ve ufak bir araştırma sonra 200 TL yakınlarında onerilen bir kulaklık olarak Xiaomi'nin bu urununu almaya karar verdim.

Kutunun İceriği

Kutu icerisinden sarj kutusu, şarj kutusunun icerisinde Earbuds, kullanım kılavuzu, garanti şartlarını iceren ufak bir kağıt ve ayrı bir poşette kulaklık padleri (S/M/L, M kulaklık uzerinde takılı) geliyor. Emin değilim ancak aldığım kargoda kutunun yanında micro-USB kablosu vardı, bunun satıcının bir kıyağı olması buyuk bir ihtimal.

İlk İzlenimim

Şarj kutusu gayet kucuk rahatlıkla cepte taşınabilir ancak cepte cıkıntı oluşturur. Kulaklıklar kulakta rahat duruyor ve sarsıntılarda kolay kolay duşmuyor. Şarj kutusunu Type-C girişli olmasını beklerdim. Kulaklıkları eşlemek icin ozel bir şey yapmaya gerek yok, kutudan cıkınca eşleşme moduna giriyor ve cihazla bağlanıyor. Kulaklıklar kutuya koyulunca kendi kapanıyor, cıkınca kendi acılıyor, kutunun dışındayken de acıp kapatabilirsiniz ancak cok da ihtiyac duyacağınızı duşunmuyorum. Kulaklık uzerinde butonlar dokunmatik değil fiziksel. Butona tek tıklatıldığında şarkı durdurma ozelliği var ancak cift tıklatıldığında şarkı gecmiyor onun yerine Google Asistan ya da Siri'yi acıyor. Doğruyu soylemek gerekirse bu gozumde en buyuk eksilerinden biri oldu. Gerci Android kullanıcısı olarak bunu Play Store'dan indirdiğim bir programla (Macrodroid) rahatlıkla cozdum, iOS nasıldır bilemem. Sadece sağ kulaklığı kullanırken sol kulaklığı da kutudan cıkarırsanız ozel bir şey yapmanıza gerek kalmadan senkronize olarak calışıyorlar ancak sadece sol kulaklığı kullanırken sağ kulaklığı kutudan cıkarırsanız sol kulaklığın bağlantısını kesip sağ kulaklığı bağlamanız gerekiyor, yoksa sağ kulaklıktan ses gelmiyor. Kulaklıklar nedense sağ kulaklığa oncelik veriyor. Kutudan ilk cıkartmada da sol kulaklığı gormuyor. Bu bir sorun değil, sadece sağ kulaklığa bağlanmanız isteniyor. Eğer sağ kulaklık kapalıyken kullanmak istiyorum derseniz o zaman sol kulaklığa bağlanıyorsunuz. Ses kalitesi ve ses yuksekliği gayet iyi. Klasik silikon uclu kulaklıklar gibi bu da kulağınıza gelen ortam sesini azaltıyor. Dışarıya muzik sesi gitmiyor. Mikrofon konusunda cok başarılı değil, telefon goruşmelerinde uğultu ya da gurultuler duyuluyor.

Teknik Ozelikler

Kulaklıkların her biri 43 mAh pile sahip, pil omru yaklaşık 4 saat. Pil tipi Lityum Polimer. Bluetooth surumu 5.0, bluetooth profilleri: HFP/A2DP/HSP/AVRCP, şarj kutusunun girişi 5 V ==500 mA, cıkışı 5 V ==150 mA, pil tipi Lityum Polimer, kulaklıklar şarj kutusu ile birlikte toplamda yaklaşık 12 saat kullanım suresi sunuyor. Kulaklıklar, şarj kutusu icerisinde %0'dan %100'e yaklaşık 1,5 saatte şarj oluyor. Şarj kutusu ise %0'dan %100'e yaklaşık 2 saatte şarj oluyor.

Android'de Cift Tıklamayı Asistan Yerine Şarkı Gecmeye Ayarlama

Surprizbozan: Adımlar [*]İlk olarak Play Store'dan MacroDroid programını indiriyoruz.
[*]Gorselleri takip ederek kendimize bir makro oluşturuyoruz.

[*]Makroyu oluşturduktan sonra butona cift tıklıyoruz telefonda secim ekranı geldiği zaman Google Asistan yerine MakroDroid'i secip her zaman diyoruz.

Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz ya da yazıya eklememi istediğiniz şeyleri yazabilirsiniz.