Merhabalar, bugun sizlere neredeyse kimsenin bilmediği bir karttan bahsedeceğim: Tosla Kart

Oncelikle Tosla nedir?

Tosla, Ağustos ayında Akode (Akbank) tarafından sunulan bir odeme sistemidir? Hesaplar arasına 7/24 ucretsiz para transferi yapılabilmekte ve uygulama icinden indirimli e-pin satın alınabilmektedir.

Tosla Kart nedir? Avantajları ve Dezavantajları aşağıdaki bolumdedir.

Tosla Kart da, tosla hesabınıza bağlı olarak calışan karttır. İsimli ve isimsiz olarak iki seceneği vardır. Her ikisinde de cip ve temassız vardır. İsimsiz 5 TL, isimlisi 10 TL'dir. Ben isimsizinden bahsedeceğim.

İsimsiz kart nedir, nasıl alınır ve incelemesi. (Sırayla)

İsimsiz kart ve isimli kart'ın tek farkı uzerinde isim yazması ve fişte/ATM'de o ismin gozukmesidir.

Nasıl hesap acılır?
Oncelikle Tosla uygulamasını
İOS icin buradan
Android icin buradan
İndiriyoruz.
İndirdikten sonra kendimize yonergelere gore hesap acıyoruz.
Sonra "Hesabım" bolumune girip oradan "Tosla Kart'ın var mı? "Ya tıklıyoruz.
Oradan T.C no ve doğum tarihimizi doğruladıktan sonra kapatıyoruz.

Kart nasıl alınır? (İsimli uygulamadan alınıyor. Kurye şirketi KuryeNet ve 7-10 iş gunu icerisinde geliyormuş)
Teknosa veya CarrefourSA'ya gidip Tosla kart istiyoruz. (Teknosa'da zaten kartlar kasanın onunde)
Sizden ad soyad, TC no, doğum gunu vb. bilgiler istiyorlar ve telefonunuza Teknosa'nın KVKK'sını kabul etmeniz icin doğrulama kodu yolluyorlar onu soyledikten oduyoruz ve sonra kartı kutu icinde alıyoruz.

Kutusu ve iceriği.

Sonra uygulamadan "Tosla kart'ın var mı? "Ya tıkladıktan sonra kartımızın arkasındaki QR kodu taratıyoruz.
Sonra kart hesabımıza ekleniyor ve 4 haneli cip şifresini belirliyoruz.

Kart ve denemem.

Kartı aldıp aktifleştirdikten hemen sonra Akbank ATM'sine gittim ve Tosla uygulamasından Para yukleme sayfasından Akbank'ı sectim.
ATM'den Tosla işlemlerini sectim ve ekranıma gelen kodu girdim. Sonra paramı yatırıp makbuzumu aldım, uygulamada da yatırılmış gozukuyordu.

İlk denememi Migros Jet Kasa'da temassız olarak yapmayı denedim fakat ilk odeme olacağından dolayı cipli yapmak zorunda kaldım.
Sonrasında Bim'de temassız odeme yapabildim.

Avantajları ve Dezavantajlar.

Aslında kartın ve hesabın avantajları dezavantajlarından cok fakat yine de sıralamakta fayda var.

Avantaj ve altında dezavantajı(var ise)
Hesaplar arası aktarım 7/24 otomatik ve ucretsiz. Fakat her aktarım herkese acık şekilde Tosla'nın ana sayfasında gozukuyor. Tum banka kartları/hesapları ve Akbank ATM'lerinden ucretsiz para yatırma. Dezavantaj yok. Tum banka hesapları'ndan ve Turkiye'deki TUM ORTAK ATM'lerden cekim ucretsiz. Yurtdışından 5 TL + Doviz kuru farkı Aylık kullanım ve ek ucretler yok! Dezavantaj yok Doğrulanmış hesapta 1.500, doğrulanmamış hesapta 750 TL Bakiye limiti var. Doğrulanmış hesap limiti arttırılabilir, para biriktirme hesabı olarak kullanma acısından ve daha yuksek meblağlı alışverişler icin. Papara gibi pos odemeleri/para yuklemeler uzun surmuyor, arkasında Akbank var, gercek banka
Diğer ucretleri buraya bırakacağım siz karar verin.

Okuduğunuz icin teşekkurler.
OZET: Gecilir mi? Evet, diğerlerini bırakıp bile gecilir.

Dosya Ekleri tosla3.jpg 219,1 KB · Goruntuleme: 249

tosla4.jpg 101,8 KB · Goruntuleme: 263

1568576804722.png 17,6 KB · Goruntuleme: 230