Herkese merhabalar. Yeni yıla oyun oynamak icin bilgisayar topladım zevkine toplanmıştır.

Parcalar :
Msi A68hm-33 V2 Amd athlon x4 840 Zotac 1050 Ti OC Corsair vengeance 8 Gb Ram WD 500 GB (laptop'imdan caldım:d ) Friby 400W Kasa
Parcalar keyfime gore toplanmıştır. Butcem bu kadardı herşeyi bir anda almak mantıklı gelmiyor bana acıkcası her gun yeni bir teknoloji cıkıyor her ay upgrade edeceğim bilgisayarı. Gelecek ay SSD, PSU, HDDgibi parcaları yenileceğim.
İşlemci konusu biraz sıkıntılı evet 4 cekirdekli bir işlemci olması guzel bir nokta ama gta 5 gibi bir oyun icin gucu az kalıyor her ayarda aynı FPS veriyor oyun bana. Online ve story mod'da aynı FPS vermeyi başarıyor.
GTA gibi işlemciyi yoran oyunlarda sıkıntı var ama akıcı FPS ustunde oynuyorsunuz burda ki kilit nokta işlemci darboğazı.
Ben bu işlemciyi aldığımda 170 TL idi, 250 TL etiket fiyati var ben indirimli topladım bilgisayarı baya bir indirimi 1270 TL olarak toplandı piyasa değeri 1600 1700 TL varıyor indirimli bir sezona denk geldim.
Şunu soylemek isterim dar bir butcesi olanlar 3 paket olarak Msi a68hm-33 v2 AMD 840 , 1050 Ti Listenin en başına koyulması gerekiyor.
APU ilede oyun oynadım akıcı bir FPShic bir zaman elde edilemiyecek. Battlefield 1 gibi FPS olarak oynadığımız oyunlar benim icin goruntuden cok oynanış 60 FPS ve ya 100 FPS ustunde oynamak " Benim icin daha onde gelir " The witchter 3 gibi oyunlarda gorsellik acısından oynayabilirim.
Ama mevzu bahıs 1500 TL altında iyi oynamak geliyorsa 1050 Ti bicilmiş kaftan.
FPS Değerleri:
GTA 5 =45 FPS (min 35 FPS ultra ayarlar.)Online aynı FPS alıyorsunuz. The Witcher 3 = 50 FPS (min 40 High ayarlar.) Battlefield 1 = 55 Fps (min 30 FPS High ayarlar. 80 FPS low ayarlar.) Metro Last Light = 60 FPS(48 FPS High ayarlar.) The Division = 40 FPS (30 FPShigh ayarlar.)