Gecen hafta bir sistem topladım. Pek cok parca cıkarıp pek cok parca ekledim. Sonunda aşağıdaki gibi bir sistem topladım ve siparişini verdim. Technopat sitesinden cok şey oğrendim. Bilgisayar hakkında bilgim sıfırken şimdi az cok kendime yetip, başkalarınada faydalı oneriler sunabiliyorum.
Sistemi Sinerji Bilgisayardan topladım. Daha once arkadaşım GTX 1070'li sistem toplamıştı ve memnun kalmıştı. Bu nedenle bende oradan toplatayım dedim. Sistemim salı gunu işleme alındı. Perşembe akşamı bana ulaştı.
Gelelim sisteme arkadaşlar. Sistem Sinerji Bilgisayar tarafından montajlanıp tarafıma teslim edilmiştir. Kablolama vs. yerli yerindeydi benim acımdan ki resimlerinide paylaşacağım burada. Sizde değerlendirirseniz sevinirim.
SİSTEM ( 3.276,26 TL )
Intel Core i5-6402P 6M 2.80Ghz 1151 MSI B150M Gaming Pro D4 2133Mhz mATX 1151 Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8) Sapphire RX480 Nitro+ 8GB GDDR5 256Bit (11260-07-20G) Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm (WD10EZEX) Zalman Z3 Plus Mid Tower Kasa/Siyah Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Guc Kaynağı SSD konusu hakkında biraz konuşmak istiyorum. Bazı arkadaşlar sistemde SSD goremeyince cılgına donuyor. Şimdi ben SSD'siz bir sistem topladım. Bana ekran kartımı 470 model yapıp SSD almamı soyleyenler oldu. SSD'yi sonradan ekleyebilirim fakat 470'i 480 yapamam. Sonradan eklenecek parcalar icin butcemi kıstım.
Monitorum daha gelmedi malesef. Test olarak cok az şey yapabildim. Sistemimi HDMI kablosuyla televizyona taktım. Televizyonun ozelliğini bilmiyorum ama baya buyuk bir şey. MSI Live Update'ten updateleri kurdum ve gerekli windows guncellemelerini yaptım. Ardından Sapphire Trixx indirdim fakat indirdiğimle kaldı ona dokunmadım daha. Aynı model ekran kartı kullanıp bu programdan oyun icin neler yapılması gerektiğini biri bana anlatırsa sevinirim.
Televizyonda test ettiğim oyunlar;
ETS 2 FULL ULTRA %400 Olcekleme = Şehir ici 50-60 FPS , Yollar 60+FPS.
Rocket League FULL ULTRA = 160+FPS
CS GO FULL ULTRA = 180-240 FPS arası geziniyor.
İki onemli sorum olucak bilenler cevaplayabilirse cok sevinirim.
1-)Bu ayarları televizyondayken aldım. 1 hafta icinde Viewsonic VX2257 21.5 2ms 1080p monitorum gelicek. Ne gibi değişiklikler olabilir televizyondan farklı ? Bu en merak ettiğim soru.
2-)Ek olarak sistemimin iyi calıştığını anlamam icin hangi testleri yapmamı onerirsiniz? Bu konu hakkında da bilgilendirirseniz beni sevinirim.
Resimler:
1-Genel.
2-Anakart ve Anakartla birlikte gelen msi mause.
3-Kasa dıştan.
4-Kasa ici.