Geldiğinde bir sure kullanıp detaylı bir inceleme yapmayı duşunuyorum.
Ozellikle merak eden, sormak istediği olan varsa buradan mesajlasın.
Merhabalar, daha once bahsettiğim gibi Amazon.de sitesinden Wacom Intous Draw (small) grafik tableti satın aldım ve elime ulaştı. İncelemeyi yazmadan once bir sure kullanıp farklı programlarla test ettim. Bir kac başlık şeklinde yazacağım.
Kargolama Sureci : Amazondan birşeyler alsam ne yaşarım ne olur ne biter diye duşunenler icin... 21 Aralıkta siparişi verdim. 23 Aralıkta hesaptan parayı cekip 24 Aralıkta kargoya verildi. Cihazı İngiltere stoklarından kargoya vermişler. Kargo firmasının anlaşması yokmuş.

Fiyat : 68 Euro sitedeki satış fiyatı. 10 Euro Alman vatandaşı olmadığım icin KDV iadesi yapıldı. 10 Euro ilk uyelik indirimi. Kusuratlarla indirimleri cıkınca 47 Euro para odedim. (3,77 ile hesaplanmış. 177 TL olarak cekildi hesaptan. İş Bankası TL hesabımdan cekildi bu arada Paypal gibi birşey kullanmadım.)
İnceleme : İlk izlenimler gayet iyi kutusu cok şık oncelikle. Program indirme koduyla birlikte geliyor. CD surucunuz varsa kutudan cıkan CD ile driver kurup guncellenebilir. Ben direkt sitesinden kurdum. Daha sonra seri numarası ile aktivasyon yapıyoruz yine site uzerinden. Bu adımdan sonra hediye program indirilebiliyor.
Programlarla uyum :
ArtRage Lite, ucretsiz verilen program. Kullanışlı guzel bir program. Alıştıkca başarılı gorseller yapılabilir. Photoshop, brush tool ile normal bir kalem veya fırca gibi bastırmaya hassasiyetli olarak cizim yapılabilliyor. Diğer komutlar da fareye gore rahat denebilir. Illustrator ile deneyemedim. Cok kullanmama rağmen programda sorun var acamıyorum. Corel Draw ve Corel Painter Essentials yukledim. Cok alışkın değilim bu programlara ama yine de freeform cizim icin fareye gore cok rahatlık sağlıyor. Rhinoceros 3D 5.0 ile de kullandım tableti. Programı bilmeyenler netten bakabilir 3 boyutlu modelleme icin kullanılıyor. Surekli kullandığım bir program. Fareyi cok kullanmak gerekiyor programda. Kalemin fareye gore rahatlıkları var. Eksik kaldığı yonler de mevcut. Ama sadece cizim icin hazırlanmış bu surume gore bence gayet başarılı. Autocad ile de denedim ama zaten ağır bir program olduğu ve fareye cok bağlı olmadığımız icin pek bir numarası olmadı. Windows.... genel bilgisayar kullanımında fareye gore daha rahat bence kalem. Coğunlukla kalemi kullanır oldum fareye elim gitmiyor. Fareden farkına gelirsek, fare imleci surukleyerek hareket ediyor. Tablet direkt ekranla birebir. Kalem sağ koşedeyse fare imleci orada. Tablet uzerinde 4 tuş var. Hepsi farklı programlarda farklı gorevlere atanabiliyor. (Zoom in/out, ctrl, alt, shift, sağ tuş, cift tıkla/4 tıkla, ctrl+v gibi kısayollar yazılabiliyor. Bu acıdan cok kullanışlı olmuş. Hangi program ekrandaysa ona uyumlu olarak calışıyor.
Kalem uzerinde 2 tuş var bunlar da istenilen şekilde goreve atanabiliyor.
Kalemi tablete 1-2 cm mesafede havada tutarak fare gibi ekranda gezebiliyoruz.
Kalemle tablete dokunmak = Farenin sol tuşu.
Kalemi tabletin uzerinde bir kac sn basılı tutmak = sağ tuş
Ozetlersek ister cizim ister genel kullanım icin gayet başarılı ve tercih edilebilir.

Neden Turkiye'den değil de Amazondan aldım? diye soran olursa eğer. Sebebi acık net belli: Uygun fiyat.
Şuanda Turkiye fiyatları: N11:285TL Vatan:389TL Bubilevar:299TL
En az 110TL civarında para cebimde.

Aklıma gelenler bunlar, soruları cevaplarım
Boyut fikri olması icin Iphone 5 ile yan yana koydum. Small versiyon gayet yeterli.
Resimleri yuklerken hep hata verdi. Bundan ayrı olarak yuklemeyi deneyeceğim.