diet diet diet...hep başa dert.heleki regl donemi aman allahım ne zor.denedim gayet guzel oldu tavsiye ederim.(toz tatlandırıcım olmadığı icinben normal caya konulan tatlandırıcı kullandım.ayrıca boğurtlen yerine recel kullandım.vişne,cilek,boğurtlen hepsi olur)

4 su bardağı diyet sut,
2 corba kaşığı tepeleme irmik,
1 corba kaşığı mısır nişastası,
2 paket vanilya,
1,5 corba kaşığı toz tatlandırıcı,
1 su bardağı dolusu boğurtlen,

tencereye nişasta ve sutu koyun.nişastayı guzelce ezin.irmiği ekleyip orta ısılı ateşe koyun.surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın.icine tatlandırıcı ve vanilyayı ekleyin.mikserle 3 dk sıcak tatlıyı cırpın,dahada katılaştırın.cam,porselen.kek kalıbı ne mevcutsa şekilli olursa daha guzel olur.soğuk suyla calkalayıp ıslatın(isterseniz kucuk kaselerede koyabilirsiniz)biraz ılınan tatlıyı ıslak kalıbın icine aktarın.uzerini duzeltip,buzdolabına koyun.4-5 saat yada vakit varsa 1 gece buzdolabında bekletin.bekleyen tatlıyı servis tabağına ters cevirerek alın.uzerine eğer varsa boğurtleni robotta cekip dokebilirsiniz.ceviz,fındık,fıstıkla susleyebilirsiniz.ben arzu ettiğim kadar uzerine recel doktum.afiyet olsun.