3 hafta once parcaları ozenle secerek aldığım bilgisayarımı ve fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedim. Aldığım gun paylaşacaktım fakat uyarı aldığımdan dolayı bugune nasip oldu.

Oncelikle sistemi kasa ve UPS haric diğer tum parcaları Sinerji Bilgisayar'dan 6400 liraya aldım. Şu an icerisinde ekran kartı bulunmuyor. Butce sıkıntısından dolayı monitor ve ekran kartı arasında secim yapmak zorunda kaldım ve monitoru sectim. Ekran kartınıda onerilerinize gore bir kac hafta icerisinde alacağım.

Sistem ozelliklerim

Monitor : Dell S2716DG 2k - 144 hz - 1ms - G-Sync

İşlemci : İntel i7 6700K

Anakart : Asus Maximuss VIII Hero

Ram : 16 GB (2x8) 3000 mhz Corsair Vengeance Kırmız Ledli Ram

SSD : 250 GB Samsung 850 EVO

Kasa : Corsair 780T Beyaz

Guc Kaynağı : Corsair Rm750x 750 Watt Gold Sertifikalı

İşlemci Soğutucu : Corsair H100i V2

Kesintisiz Guc Kaynağı : Tuncmatik Lite II 1000VA
(Zonguldak'ta ikamet ediyorum ve bilen bilir, bolca elektrik kesintisine karşı sistemi koruma amaclı aldım.)

Ekstra olarak kasanın onunde STW 6041 model LED panelli fan kontrolcu ve ısı kontrolcusu bulunuyor.

Şimdi sistem hakkında bir şeyler yazmam gerekirse, oncelikle cok sessiz, serin calışıyor. Daha once hic bu derecede bir sistem almamıştım cok hızlı bir sistem. Yani kullandığım en iyi bilgisayarım MSI GE60 model bir dizustu bilgisayardı Aldığım bu sistemden cok cok memnunum.

Şu an onboard ekran kartına 512 MB bellek verdim ve performansına hayran kaldım. Ornek vermek gerekirse genelde CS GO oynarım. 1080p, duşuk ve orta ayarlarla karışık bir oyun oynadığımda FPS 100 120 arası değişiyor. Birde monitor 144 Hz olunca akıcılık mukemmel derecede guzel.

Tabi sırada ekran kartı var. Fakat sizin fikirlerinizi almak isterim. MSI GTX 1070 Gaming X veya ASUS Strix 1070. Bu iki model arasında kaldım başka marka duşunmuyorum. Onerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Telefonum garantide olduğundan duzgun fotoğraf cekemedim ama gelince guzel fotoğraflar koyacağım.