Herkese selamlar, hayırlı akşamlar efendim. Uzun zaman biriktirilen para ile sonunda kendime yeni bir bilgisayar almaya fırsat buldum. Forumda daha once bir iki konu daha acmıştım, uzun zamandır Intel kullanıyorum, daha once hic AMD'ye şans tanımamıştım, şimdi tanımak nasip oldu ve gercektende beklediğimden daha iyi performans veriyor.

Oncelikle efendim bu bilgisayar sadece oyun bilgisayarı değil. Aktif olarak bir ekip ile beraber oyun geliştirme gibi işler ile uğraşıyoruz, aslında biraz da bu yuzden AMD tercih etmek istedim zira cok cekirdekli performansı gercekten muazzam. Dilerseniz yavaştan sistemin ozelliklerine bakalım.
Anakart: Gigabyte X570 Aorus Elite İşlemci: AMD Ryzen 3800X Bellekler: 16GB(8GBx2) 3600Mhz CL18 G.SKILL Trident Z Ekran Kartı: Asus Dual RTX 2070 Super Kasa: Corsair Carbide 275R PSU: SHARKOON SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Full Moduler Depolama: 480GB SSD ve 1TB HDD Toplama esnasında bir iki değişiklik oldu, onları da şoyle anlatayım.
Normalde 3700X alacaktım ancak gecenlerde İtopya'da kur sabitlenince 3800X'e bir nevi ucretsiz yukseltme fırsatım oldu. Bellekleri CL16 istemiştim ilk olarak ama ellerinde olmadığı icin CL18 aldım. Aynı zamanda indirimdelerdi. PSU sistem icin "biraz" fazla normalde 750W Corsair marka alacaktım ancak ellerinde kalmadığı icin bunu verebildiler. Biraz tedirgindim aslında PSU konusunda zira fazla duyduğum bir marka değildi. Şimdilik guzel gidiyor herhangi bir sesi yok, yabancı incelemelerde guzel not almıştı. İşemci soğutucu olarak 3800X'in yanında gelen stok soğutucu kullanıyorum. (Soğutucu guzel soğutuyor ancak diğer soğutuculara oranla biraz fazla ses yapıyor.) Sistem icin toplam odediğim fiyat 11.000TL. Sadece kasa fiyatı monitorler vs. dahil değil. Performansından gayet memnunum, eski bilgisayarıma gore kat ve kat daha hızlı acılıyor programlar, Blender'da render alırken yaklaşık 5 kat daha az bekliyorum. Oyunlarda da guzel performans veriyor. Şimdilik Dying Light'ta denedim en yuksek ayarlarda 144'un altına duşmedi (FPS gostergesini acmadım o yuzden tam rakam veremiyorum.). LoL'de ise en yuksek ayarlarda ekranda 1-2 şampiyon varken 300-350, takım savaşları gibi kalabalık ortamlarda ise 200-250 civarında FPS veriyor.

Sistemi sonunda toplayabildiğim icin cok mutluyum ve bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Herhangi bir test yapmamı isterseniz veya bir sorunuz mevcutsa buraya yazabilirsiniz mutluluk duyarım