Oncelikle premium kalite bekleyenler direkt olarak konuyu okumadan kapatsın cunku urun geciştirme parcalar ile yapılmış gibi bir hissiyat veriyor, mukemmel seviyede bir urun değil sadece işinizi gorur o kadar.
Ayrıntılı ozellikleri kendi sitesinden oğrenebilirsiniz buraya yazmaya gerek yok, bende kendi sitesinden baktım ve Hepsiburada ile sipariş ettim, urun aras kargo ile yolladılar 2 gun icinde elime ulaştı.
Oncelikle neden bu monitoru aldım?
Tipi cok hoşuma gitti, duruşu ve endamı cok guzel odama biri geldiği zaman dikkat ceker derecede guzel duruyor diyebilirim ve onun dışında gamepower monitor nasılmış diye merak ettim aldım, cunku internette cok on yargı vardı, cop diyenler, kalitesiz diyenler vs. bende alayım kullanayım ve almayı duşunenler ne ile karşılaşacağını bilsin istedim.
Karşıdan Gorunum
Hafif kenardan Gorunum
Yandan Gorunum
Masada gorunum
Boyle bir urun alacaksınız eğer alırsanız, ne kaliteli ne de kalitesiz tam ortası, başta da dediğim gibi sanki geciştirme ve kalitesiz plastikten yapılma bir urun hissiyatı veriyor.
Ozellikle soldan başlayıp sağa kadar devam eden monitorun ust kısmındaki kırmızı şerit tamamen yapıştırma bant, kalkıyor ve alttaki vidalar merhaba diyor ve hic hoşuma gitmedi bu durum.
Ve ben genelde monitorun sağ tarafında bant ile mouse kablosunu yapıştırırım ki oyunlarda bana engel olmasın diye, inceleme resimleri icin monitore yapıştırdığım bandı sokeyim dedim, kenardaki bant sokuldu yani bende yeni fark ettim, alanlar sakın yapışkan bir şey yapıştırmasın yoksa cirkinleşir kenarlar.
Sağ koşede bir cizik var sanki bıcak ile kazımışlar.
Dediğim gibi premium bir kalite beklenmemeli.
Alt taraf komple metal ve uzun kullanımda ısınma meydana geliyor, rahatsız edici değil fakat sıcak yaz gunlerinde rahatsız edebilir.
Giriş ve cıkış olarak fazla zengin değil fakat yeterli duzeyde, ben kutudan cıkan DP (Display Port) kablosu ile kullanıyorum.
HDMI ile maksimum 120 hertz alabiliyorsunuz, DVI denemedim henuz, DP ile 144 hertz verebiliyor.
Kontrol butonları cok sert ve sesli, ayarlarınızı yapın ve butonları terk edin o derece rahatsız edici sesi var.
İncelik olarak baya iyi zarif duruyor, ozellikle ustten bakılınca.
Goruntu kalitesi cok iyi, siyahlar ozellikle cok guzel gorunuyor yani oyun icin alsanız bile film icin ideal bir monitor.
Paneli samsung uretiyor ve kavisli panellerin vazgecilmezi olan ışık sızması elbette az da olsa bu panelde de mevcut.
VA panel ama IPS panel kalitesi sunuyor renkler canlı, siyahlar guzel, sağdan veya soldan bakılınca renk fazla bozulmuyor, kenardan bakan bir kişi rahatlık ile film seyredebilir.
Monitoru almadan once en cok kafamı kurcalayan adaptoru idi, genelde cin malı adaptorlerin patlama riski fazla olduğu icin icimde korku vardı fakat adaptoru beklediğimden iyi cıktı, markası değişik olsa da...
Son olarak panel test videosunu izleyin, renk kalitesi ve sağ sol bozulma derecesini gorun.
Sonuc olarak 1600 TL verip aldığım bu monitoru 1 haftadır kullanıyorum, şu anlık memnunum, butcesi az olan fakat 27 inc 144 hertz monitor arayan kullanıcı icin ideal ve yakışıklı bir monitor.
Ben aldığımda incelemesi yok idi, dilerim ki almayı duşunen arkadaşlara bir fikir olsun bir oneri olsun bu incelemeyi yazdım.
Sormak istediğiniz her hangi bir sorunuz olur ise cevaplayacağım.