Klavyede bilek desteği yok. Ben bu yuzden biraz tereddut ettim alırken ama bileklik olmaması gercekten daha iyiymiş şimdi anladım. Ayrıca şundan da bahsetmek isterim; klavyedeki RGB ayarlarının ve diğer ayarların aktif olması icin yazılımı acmanız gerekiyor. Yani mesela windows başlangıcında yazılım acılana kadar RGB ayarları ve diğer ayarlar aktif olmuyor. İlk once Mavi yanıyor butun tuşlar, yazılım devreye girdikten sonra ayarlarınız aktif oluyor. Eğer windows başlangıcında yuk binmemesi icin programların başlamasını devre dışı bırakıryorsanız ve logitech g810 ayarlarınızın acılışta aktif olmasını istiyorsanız, Logitech yazılımını aktif halte bırakın bence (ben oyle yaptım şahsen). Ayrıca sağ yukarı koşedeki ses kısma acma silindirinin kalitesiz olmasından korkuyordum ama kaliteli bir malzemeden yapılmışa benziyor, kaymak gibi donuyor resmen bu cok iyi benim icin. Birde klavyede makro tuşu yok ben bunu alırken biliyordum zaten, benim makro ile falan işim yok aslında ama isteyenler klavyenin en ustundeki 1'den 12'ye kadar "F" tuşlarına makro atayabilir.
Ayar seceneklerine gelecek olursak; ayarlar belli ayarlar var yani pek fazla secenek yok. Onlar nedir? işte resimdeki gibi birkac adet, şahsen ben daha fazla RGB modu olsun isterdim. Ama youtube'da birkac video izledim profil eklenebiliyormuş sanırım. Mesela CS:GO oynarken bomba kurulduğunda klavyeler kırmızı yanıp sonuyor taaki patlayana kadar ve cozulmesi mumkun olunmayan saniye suresi icine girildiği zaman numlock kısmı bembeyaz oluyor bu da demektir ki, artık bomba cozulemez.
Rahatlık ve performans kızmına gelecek olursak; şahsen ben daha once 10-15 liralık tarihi eser bir klavye kullanıyordum ama klavye iyiydi bi sorunum yoktu fakat biraz buyuktu, uzerinde de cok gereksiz işime yaramayan yuşlar vardı birde yazım hatası cok oluyordu. Logitech G810'da ise yazım gayet rahat, oynadığım oyunlarda %40-45 performansım arttı diyebilirim, tuşları cok hassas, yani aşırı yuklenmeye gerek yok. Ama belirtmek isterimki fiyatı biraz daha aşılarda olabilirdi. Ben 562 Liraya aldım, ayrıca şu husus dikkatimi cekti; teknosa vb. gibi buyuk marketlerden aldığınız urunler 3 yıl, internet mağazası vs. gibi yerlerden aldığınız urunlerde ise 2 yıl garanti oluyor. Ben logitech sitesinde urun kaydı yaparken, Teknosa'dan aldığım urunlerde 3, diğer internetten aldığım urunlerde ise 2 yıl garanti uygulandı.
Ozet cıkarak olursak; klavyenin yazımı cok rahat, oyunlarda performanslı bir urun gercekten farkını belli ediyor, turkce karakter desteğide var (Tercih etmemin en onemli sebebi denebilir). Fiyatı haric herşeyden memnunum, ama ne olsun isterdim? İcerisinde ayarları kaydedebilecek kadar ufak bir bellek koyulabilirdi, RGB ayarlarında daha fazla secenek olabilirdi.
Klavyenin dışarıdan gorunumu bu şekilde ve ayrıca diğer coğu klavyelerdeki gibi tuşların alt kısımlarınıda aydınlatmamasına rağmen, yani sadece harfleri aydınlatmasına rağmen ve gunduz olmasına rağmen gercekten iyi ışık veriyor.
Yazılım ayarları ile ilgili ufak birkac goruntu;
Burada oyun profilleri listesini gosteriyor, sectiğiniz oyun profiline gore Makro tuş ataması yapıyor, ama isterseniz değiştirebilirsiniz tabi.
Gorduğunuz gibi RGB secenekleri cok az bence.
Telefonlar icin olan, sistem takip uygulaması ARX Logitech (AppStore, Googleplay) uygulamasından goruntuler.
Ok ile gosterdiğim yere dokununca secenekler cıkıyor.
Uygulamada sadece yıldız ile gosterdiğim 4 secenek mevcut. Benim icin yeterli
Puan : 9/10 (Bir puanı kırma sebebim icerisinde bellek olmaması ve RGB efektlerinin cok az olması. RGB benim icin onemli değil ama bir bellek olmalıydı klavyede ayarları kaydetmesi icin)
F/P : 8/10 (Urun guzel kaliteli urun ama okadar ucuk fiyatlarda olmamalı bence, eğer icerisinde bir bellek olsaydı ancak o zaman bi' F/P urunu olabilirdi. Ama Logitech kalitesine gercekten hayranım. Şugune kadar ALLAH'a şukur bir sıkıntı yaşamadım)
Kendi fikrim : Şahsen ben memnun kaldım, fakat dediğim gibi aradığım tek şey bir bellektir, belki herkez yazılımı acmak istemeyebilir.