Merhaba arkadaşlar;

Bu gune değin cok inceleme yaptım, ama iclerinden en eğlencelisi bu olsa gerek.

Konumuz Corsair'in oyuncu kulaklığı Void'in 7.1 ve RGB ile zenginleştirilmiş hali. Urunu Amazondan kodlar ve buyuk indirimle 37$'a aldım, yani Everest parasına Corsair almış oldum. Turkiye'de 350 - 400 TL arasında satıldığını duşunursek cidden iyi bir fiyat.

Dilerseniz gecelim incelememize;

A) Tasarım:

Tasarımı cidden değişik. Ucgen biceminde kulakcıklar agresif bir gorunum kazandırıyor. RGB aydınlatma da cabası. Urun tasarım olarak uzun sure oyun oynatacak şekilde tasarlanmış. Aycıca urunun kafa bandı ve kulakcıkları tutan ''L'' şeklindeki kopruler tamamen metal. Ama buna rağmen hafif...

B) Malzeme Kalitesi

HyperX kullananlar bilir. Kulaklık dışarıdan kaba gorunur ama kulağınıza taktığınızda adeta kuş tuyu gibi hafif olduğunu gorursunuz. İşte Void'de oyle. Ozellikle kulak pedleri ve kafa bandı kafa gorunmesine rağmen yumuşacık, bu da beni şaşırtan faktorlerden biri. Sağlamlığa diyecek laf yok zaten. Kafa bandı kısmı tamamen metal iskeletten kokuyor.

C) Ses ve Mikrofon Kalitesi

İşte beni bu kulaklığı almadan once tereddutte duşuren detaylardan en onemlisi, mikrofon. İncelemelerde hep cızırtı sorunundan bahsedilmiş. Benimkinde boyle bir sorun yok, ses gayet berrak. Gurultu engelleme başarılı, yanımda calışan Televizyon'un sesini neredeyse hic vermiyor. Ses kalitesi de başarılı. Ama kullananlara tavsiyem muzik dinlerken 7.1'i kapatmaları, zira her parcada başarılı olamıyor.

D) Kulaklığa Ozgu Ozellikler

Kulaklık cidden kullanıcı dostu olarak uretilmiş. Onemli olan tum ayarları kulaklık uzerinden yapabiliyorsunuz, ustune ustluk bu ayarlar yapılırken hem ''Mic Off'' veya ''Surround On'' gibi sesli mesajlar veriyor; hem de mikrofonun uzerinde bulunan LED'ler aracılığıyla bilgilendiriliyorsunuz.

E) Yazılım

Corsair CUE Software cidden başarılı. Arka planına kadar yazılımı ozelleştirebiliyorsunuz. Zaten kulaklık uzerindeki tuşlar sayesinde bu yazılama ihtiyac bırakmıyor. Ama 7.1 icin bu yazılım gerekli.

Sonuc/Değerlendirme

Kulaklık başarılı. Sınıfında tek rakibi G633 zira Void gibi kulaklık uzerinden bu derece detaylı denetim sağlayan ve ''Mic On, Surround Off'' gibi sesli uyarılar veren tek kulaklık G633. Yani kısacası başarılı.

Kullanım sırasında 3 - 4 saatten sonra boynunuza asıp 15 - 20 dakika dinlenirseniz sıkıntı cıkarmaz.

Eksi/Artı Değerlendirmesi

Artılar;
Hafif Kulaklık uzerinden denetim yapılabiliyor Sesli uyarı verebiliyor, mesela mikrofonu kapattığınızda bir kadın sesi size ''Mic Off'' demekte. (Cok hoş yahu... ) Mikrofiber ve yumuşak kulak pedleri Başarılı RGB aydınlatma Başarılı dış ses engelleme Mikrofon kalitesi guzel, ses engelleme başarılı Kaliteli kablo Eksiler;
Taşıma kılıfı yok (gerci kulaklık katlanmıyor ama... ) Orgu olmayan kablo Kıvrılmayan mikrofon
İşte bu kadar!

Umarım guzel bir inceleme olmuştur. Kulaklık genel olarak başarılı, hani elinize alınca Corsair kalitesini hissettiriyor size.

Başka incelemelerde goruşmek uzere, iyi sosyaller.

(Beni şaşkına ceviren ışık sızması. Ama zararı yok, araştırdım, normalmiş. )

(Meraklasına şu sesli uyarıyı acma yontemi)

Ayrıca resim yukleyemiyorum.