Merhaba arkadaslar size cok sevdigim creme brulee tatlisinin tarifini veriyorum.
Bunun icin kucuk guvec kaplariniz olmasi lazim yada isiya dayanikli kaselerde olabilir.
Ayrica tercihen pistikten sonra esmer seker ustune dokup atesle onu kizartiyorsunuz ama ben onsuz yapiyorum.cunku hala sekeri kizartacak o mutfak gerecini alamadim )

400ml sut kremasi (taze krema) toz degil
200 ml sut
90 gr seker
4 adet yumurtanin sarisi
1 cubuk vanilya (asgida resmi var.ikiye ayrip bicakla icindeki aromayi kaziyarak cikaracaksiniz

Cubuk vanilyayi bicakla ayirip aromayi cikartin.Bu aromayi biraz sekerle ovun.
Sut kremasini,sutu,vanilyali sekeri ve geri kalan sekeride katip hepsini seker eriyene kadar cirpin.En son 4 yumurta sarisinida ekleyip cirpin.Kopurtmemeye calisin.Bu sivi karisimi 1saat yada 1gece buzdolabinizda dinlendirin.Ben bir gece bekletiyorum.

Pisirmeden kaplara koymadan once bir kere daha guzelce cirpin.Dikkat edin kopurmesin yanliz.
Bu sivi karisimi kucuk guvec kaplarina dokun.
Kucuk guvec kaplari firin tepsisine yerlestirin sonra kaplarin yarisina gelecek kadar kaynamis suyu dikkatlice tepsiye dokun.Yani guvec kaplar su icinde olacak.

150° vantilator pervaneli olarak onceden isitilmis firina verin.crem bruleeden balon kabarciklar cimaya baslayinca dereceyi biraz dusurun.40-45 dk sonra sivi karisim kati kivama gelmis olacaktir.

Cikartip sogutun istiyen esmer sekerle uzerini kizartabilir.
Ayiyet olsun..