Merhabalar. Yaklaşık 1 haftadır kullandığım kulaklığın olumlu ve olumsuz yonlerini urun hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar icin inceleyeceğim. Bu arada urunu Turkiye uzerinden indirimle 340 liraya satın aldım, fiyat değişebilir haberiniz olsun. Neyse efendim lafı uzatmadan incelemeye gecelim.

Oncelikle kutusunun goruntusu gayet hoş, siyah ve sarı renklerin uyumu ve hissiyatı size urunun iyi olduğunu hissettiriyor. Tasarım olarak ilk bakışta kutunun sağ tarafında saydam bir plastik var ve urunun kısmen gorunmesini sağlıyor ve sol tarafında ise kitap şeklinde tasarlanmış mıknatıslı bir kapak bulunuyor. Kısaca urun hakkında bilgiler veriyor.

Kulaklığı kutusunda cıkartıp baktığımızda karşımızda keskin hatlara burunmuş 2 tarafta da kalın bir cam tablayla korunan led paneller ve onun altında yatan 50 nm'lik suruculer, urunun sol kısmında duran mikrofonumuz, mikrofonu kontrol etmemize olanak sunan duğmemiz ve guclendirilmiş USB 2.0 kablo cıkışımız gorulmekte.

Kulaklığın ses kalitesi muazzam. Baslar cok net ve sesi ne kadar acarsanız acın bozulma olmuyor fakat urun dışarıya cok fazla ses vermekte bunu da unutmayalım. Suruculer yeteri kadar buyuk, herkesin kulağının sığacağını duşunmekteyim. Mikrofon kulaklığa sabit bir bicimde sağa sola oynatamıyoruz fakat yuksekliği ayarlanabiliyor. Mikrofonun ustunde kırmızı renkli bir bildirim ışığı var, mikrofonun acık/kapalı olduğu hakkında size bilgi veriyor fakat kulaklığı kafamıza taktığımızda o ışığı goremiyoruz bu yonden amacına hizmet etmiyor gibi olmuş. Kablo cıkışı solda demiştik, bu benim icin biraz kotu oldu cunku kasam sağ tarafta konumlanmakta ve kablo ortalık yerden geciyor. Kablo cıkışının hemen sağ kısmında sesi kolayca acmamız ve kapatabilmemiz icin bir tekerlek yapmışlar, duşunulmesi hoş olmuş.

Urunun yastıkları cok rahat uzun sure kullandığımda dahi rahatsız etmedi. Kulaklığın koprulerinde celik kullanıldığı icin urunu biraz ağırlaştırıyor fakat yastıklar iyi iş cıkarıyor ki cok fazla ağırlık hissetmiyorsunuz. Yastıkların hemen yanında suni deriden bir kaplama bulunuyor, tasarıma ciddi anlamda guzellik katmış. Ek olarak da resmini cekemediğim bolumde kulaklığın kopru kısımlarda yuksekliğini daha kolay ayarlanması icin cizgiler bulunmakta.

Urunun yazılımını kullanmak cok kolay, Stereo-Dolby arasında kolayca gecmenize, urunun uzerinde bulunan ledleri istediğiniz şekilde ayarlayabilmenize, Equalizer ayarları ve mikrofon ayarlarını yapmanıza olanak sağlamakta.

Son olarak konuyu toplayacak olursak;
Urunun artı yonleri;
Mukemmel ses ve mikrofon kalitesi. Gorsel acıdan hissiyat ve RGB'ledler. Cok rahat sunger yastıklar. Kopmaya karşı dayanıklı kablolar. Urunun eksi yonleri;
Kablo cıkışının urunde sol tarafta konumlanması. Celik kopruler nedeniyle urunun biraz ağır olması. Mikrofonun ustundeki bildirim ışığının amacına hizmet etmemesi. Urun hakkında diyebileceklerim sanırım bu kadar, umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada resimleri site uzerinden yukleyemedim surekli bir hata almaktaydım, ben de url uzerinden sunmaya calıştım umarım kusura bakmazsınız. İyi gunler.

Bu aralar yeni oğrendiğim bilgiler ile eklemeler yapabilirim bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar icin;

Urun firmware guncellemesi alabiliyormuş yazılım sayesinde kolay bir şekilde cihazı bağlayıp guncelleyebiliyorsunuz. Bildiğimiz gibi bir cok kulaklıkta bu ozellik yok, bu konuda cidden harika olmuş, eklemeyi unutmuşum kusura bakamyınız. Konuda belirttiğim gibi kulaklığın sol kısmında sesi kısıp acmamıza yarayan bir tekerlek vardı, o tekerleğin ustune biraz baskı uygulayınca Dolby-Stereo arasında kolayca gecebiliyorsunuz. Yani yazılım uzerinden değiştirme mecburiyetinde bırakmıyor ve cok pratik gecişler yapabiliyorsunuz.