Selamın Aleykum arkadaşlar. 30 Ekimde amcam sağ olsun Dubai'den 4 adet iPhone 7 getirdi. 2 tanesini kendine ve oğluna ikisini de bana ve babama. Ben cihazı 30 Ekim'den beri kullanıyorum, ilk aldığım zaman post atmak isterdim fakat biraz kullanıp size de cihaz hakkındaki kullanım tecrubelerimi aktarmak istedim. Makalemde bir yazım hatası varsa değerli moderatorler ve arkadaşlar kusura bakmayın.

Oncelikle cihazın kasasına bakacak olursak bendeki iPhone 7 Mat siyah rengi ve gercekten cok guzel telefon sanki tek bir parca gibi gozukuyor, kasa sağlamlığını merak edenler icin cihazın kasası 7000 serisi aluminyum dan uretilmiş, oldukca sağlam. Kasanın iPhone 6s'den farkı arkadaki tasarımı bozan anten cizgisinin kaldırılması, kameranın merceğinin buyumesi ve sterio yani cift hoparlore gecilmesi anlayacağınız kasa olarak cok az fark var, fakat donanım olarak bircok fark var en başta şuanda en iyi olan (Android lerde dahil) A10 Fusion işlemciye sahip ve daha bircok fark var.

Genelde edilen şikayetlere bakıcak olursak cihazın işlemcisinden ses geldiği soyleniyor, ben bu sesi duymak icin uzun bir sure cihazı elimden bırakmadan online oyun oynadım ve cihaza kulağımı yapıştırdığımda cok zor duyulan bir "cızz" sesi duydum ki bu sesi duymak mekanik bir kol saatinin tik tak sesini duymaktan cok daha zor, ben normalde cok kıl birisiyim fakat bu beni rahatsız etmedi.

Acıkcası cihazdan hicbir şikayetim yok. (Nazar deymesin [emoji1]) Bu arada yıllardır android cihaz kullanıyordum ve bu kullandığım android cihazlar farklı markaların amiral gemileri yani ust segment cihazlardı ve iOS'a gecmek icin kararsızdım fakat şu an iyiki gecmişim diyorum o surekli her android cihazda cıkan calışmayı durduruldu vs. gibi hataların hic birini almıyorum. Cok stabil bir telefon eskiden bu android'de cıkan hataların cozumlerini araştırıp, cozumunu bulup kullanmaya devam ederdim ama gercekden androidden cok yoruldum ve iOS'a gectim pişman değilim. Arada nadir uygulamadan pat diye atabiliyor ama uygulamadan kaynaklı cihaz daha yeni cıkdığından dolayı bazı uygulamaların iPhone 7' ye optimize edilmesi gerek ve bu kısa zamanda cozulecekdir diye duşunuyorum.

Sormak istediğiniz bir soru varsa cekinmeden yorumlarda sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım fakat sorduğunuz sorunun cevabı bu yazdığım bu makalede varsa cevaplamam.

Allah size daha iyisini nasip etsin, daha iyisi inşallah sizin olsun.

Not: Amacım kesinlikle hava atmak vs. değildir amacım sizleri bilgilendirmektir.