Oncelikle "bu rakamlar nedir ?" diye soracak olursanız, her cihaz belli taleplere bağlı olarak, yeniden uretime gider ve bu uretimde bazı sorunlar giderilir, ufak tefek değişiklikler yapılır. Fakat bu değişiklikler tasarım acısından veya gozle gorulen değişiklikler değildir onu baştan belirteyim. Bu cihazların, seri uretim kodlarını nasıl oğrenirsiniz ondan da kısaca bahsedeyim.
Orneğin;
Bu gormuş olduğunuz seri, bir onceki seridir, bu kırmızı cerceveye aldığım kısım ise serinin kodudur (umarım iyi anlatabilmişimdir).
Bu da son cıkan seri 610K.
Konuyu bayağı uzattım ve de dağıtmış bulundum bunun icin kusura bakmayın ufak bir bilgilendirme yapayım dedim bilmeyen arkadaşlar icin.
605C modelinin ısınmadığı an, dakika yoktu ve sonunda anakartı yandı. Her 605C serisinde olacak bir durum değil fakat coğunluğunda boyle bir sorun vardı, benimde bu başıma geldi. Bu sorundan sonra 2. G4'umu garantiye vermek zorunda kaldım, 15 gun sonunda bana son seri olan 610K'yı verdiler. Şimdi biraz giderilen sorunlardan bahsedelim.
Giderilen sorunlar;
-Isınma sorunu buyuk bir oranda cozulmuş, orası kesin. 1 saate yakın Mortal Kombat X oynadım ve elimi cok rahatsız eden bir ısınma olmadığını soyleyebilirim. Cihaz gercekten bu konuda kendini sevdirdi.
-Onceki serilerde şarj su gibi akıp giderken, bu seri de sanki biraz daha duzelmiş gibi geldi. Onceki seride gunu 2 kere şarj etmekle gecirirken, (bu seriyi 1 haftadır yoğun bir bicimde kullanıyorum) 1 gunu kıl payı olsa da kurtarabiliyorsunuz. Yoğun kullandığımı da belirtmek isterim.
-Onceki serilerde birkac yazılımsal problemler vardı. Bunlardan bazıları;
-kamera durdurdu hatası.
-Google play'ın bazen acılmaması, uygulamadan atması ve uygulamanın indirilmemesi
-video cekerken kameranın donup uygulamadan atması gibi gibi sorunlar vardı.
Bu seride bunların hic birine rastlamadım ve yoğun kullanmama rağmen arayuz yağ gibi akıyor diyebilirim.
-Daha once yaşayanlarınız var mıdır bilmiyorum fakat ben bir onceki seride bunu cok sık yaşardım. Cihaz ilk acıldıktan sonra pin kodunu yazdığımız ekranda 15 saniyelik bir takılma oluyordu. Bu sorun tamamen ortadan kalkmış, direk o ekrana kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Giderilmeyen sorunlar;
-Bu sorun hic bir şekilde giderilmedi ve eminim ki buyuk bir yazılımsal sorun. Video cektiğiniz zaman "cıt cıt" sesler duymanız mumkun. İşte o ses, LG'nin en buyuk silahı olan lazerin sesi. Bu sesi duymaktan gercekten bıktım. Bunun cozumu ise ne yazıkki farklı bir kamera uygulaması indirmeniz. Benim tavsiyem, Google Camera veya benzerleri.
Bu seride buyuk gelişmeler var fakat giderilmeyen sorun ise biraz ciddi. Belki gelecek guncelleme de giderilebilir fakat bu boyle devam ederse G4 kullanıcılarının buyuk bir tepki gostereceğinden eminim. Elimden geldiğince yeni gelen seriyi didik didik inceledim ve sizlere sundum. LG G4 bana ilallah ettiren tek cihaz ve bu cihazı cok sevmeme rağmen bir turlu icim ısınarak kullanamadım. Fakat bu seride herşey değişmiş ve cihaz daha stabil kullanılabilir hale gelmiş. Belirttiğim gibi, cihazı 1 haftadır yoğun bir şekilde kullanıyorum, bircok oyun oynadım, saatlerce film izledim gene de uyarı verecek kadar veya eli rahatsız edecek kadar bir ısınma olmadığını soylemek gerek.
İlk incelememdi, umarım beğenmişsinizdir. Buradan LG G4 alacak olan arkadaşlar varsa mutlaka yeni serinin gelmesini beklesinler. Şu anda dağıtımı yapılmamış, ben direk yetkili servisten aldığım icin elimde bulunuyor. Tahminimce 1 aya kadar dağıtımı başlar. Okuduğunuz icin teşekkur ederim, herkese iyi sosyaller.