Sennheiser markasının CX200 Street II modeli kulak ici kulaklığının kutu iceriği ve incelemesini gostermek istiyorum size. Kulaklığı yılbaşı indirimleri ile beraber Teknosa'nın internet mağazası uzerinden 130 TL gibi bir rakama aldım. Bugun itibari ile normal fiyatı 169 TL olmuş. 30-40 TL gibi bir avantaj yakaladım diyebilirim. Aslında Amazon TR uzerinden alacaktım urunu fakat nedense bana ekstradan 10 TL gibi bir kargo ucreti cıkarttı. Ben de Teknosa'yı tercih ettim.
Ayrıca bir kutuya konulmuş şekilde geldi. Sanırım darbeden bozulma gibi bir riski olmayan bir urun olduğundan oyle kopuk veya baloncuklu poşet gibi bir şey koymamışlar. Gerek de yoktu bence acıkcası. Kutunun icinden urun ve faturası cıktı sadece.
Urunun kendi kutusunda herhangi bir hasar veya deforme yoktu. Gayet temiz bir şekilde geldi. Oyle depoda veya kargolama esnasında bir darbe almamış anlaşılan. Ambalajında da herhangi bir yırtılma veya değişim urunu olduğuna dair bir yırtık vb. bir şey yoktu. Sıfır urun diyebilirim yani.
Urunun kutusunda uc farklı boyutta cift halinde kulaklık yastığı veya pedi artık ne derseniz cıkıyor. Yumuşak silikon bir malzemeden yapılmış. Plastik etkisini hissettirmiyor veya uzun sureli kullanımda herhangi bir sertlik veya ağrı yapmıyor. Ucuza kacılmamış malzeme konusunda bence. Onceki bir kac kulaklığımda bu sorunu yaşamıştım maalesef. Ses guzel ama pedlerdeki sertlik yuzunden rahatsız edici oluyordu bir sure sonra.
Kulaklığın pedler sokulmuş cıplak hali. Ozellikle arka yuzeyinin komple kapalı tasarlanması ses kacışını engelliyor. Basslar tok ve canlı. İnsanın kafasının icinde vuruyor resmen. Tizlerde de başarılı buldum. cızlama veya fazla incelme yok. Canlı bir muzik deneyimi sunuyor diyebilirim. Ses eğer sona almazsanız devasa bir şekilde vurmuyor. Yani optimum bir gurultu ayarlamışlar diyebilirim.
Kulaklık kablosu maalesef cok ince. İnsanı cebinden cekerken biraz korkutuyor bence
Hadi mikrofonu gectim telefon icin. Fiyatı arttırmamak icin koymamışsındır. Fakat en azından şuraya bir ses veya muzik değiştirmek icin bir kontrolcu koyabilirdin. Artık neredeyse en ucuz kulaklıklarda bile bu var. Bunu beğenmedim acıkcası. Spotify'da muzik değiştirmek icin her seferinde telefonu cebimden cıkarmak zorunda kalmamalıydım bu kulaklık yuzunden
iPhone 7 kullandığım icin maalesef bağlanı icin ara kablo kullanmak zorundayım. Bizi buna mecbur bıraktığı icinde Apple beye selamlar bu arada
Artılar ve Eksiler:
+ Kulaklık pedleri inanılmaz rahat.
+ Farklı boyutlar icin ayrı pedlerin yollanması.
+ Ses kalitesi gercekten iyi. Muzik resmen kafanızın icinde calıyor.
+ Bas ve Tiz olarak başarılı. Herhangi bir cızırtıya yer vermemiş.
+ iPhone ara kablosunun jakına tam oturması ve kopma yapmaması. (Kişisel)
- Mikrofon veya kontrolcusu yok.
- Kablo yapısı cok ince. Dikkatli bir kullanım gerektiriyor.
- En azından kucuk de olsa bir taşıma cantası veya kesesi verebilirlerdi yanında. (Kişisel)
SONUC:
Acıkcası bu fiyat bandı icin bence cok başarılı bir kulaklık olmuş. Uzun sureli kullanımda yormaması veya kulağı acıtmaması bir avantaj. Aynı zamanda bu kadar ince kablo koymaları ise ilerde bir sorun yaratabilir acıkcası. Bunun yanında ses kalitesi zaten marka olarak Sennheiser'ın tartışılmaz. Bunu herkes kabul eder sanırım. Fakat yani bir mikrofon veya kontrolcu koymak bu kadar mı zordu? Yani buyuk bir eksiklik benim icin acıkcası. 120-200 TL bandında bir kulaklık ihtiyacım var diyen arkadaşlar varsa bu kulaklığı şiddetle tavsiye ediyorum. Parasının hakkını veren bir kulaklık bence.
Kulaklığı alırken beni gaza getiren @berhan. ve test icin yardımcı olan ve fikir veren @Sylveon dostlarıma da teşekkur ederim buradan