merhaba arkadaşlar..
bu corba benim uydurma tariflerimden biri..ama cok hoşuma gittiği icin sık yaptığım corbalardan.hem lezzetli hem doyurucu hemde besin değerleri yuksek bir corba.tavsiye ederim..

ben taze malzemeler kullanmanızı tavsiye ederim,corbanızın hem lezetli hemde faydalı olabilmesi icin.birde arkadaşlar ben bu corbanın iceriğini zaman zaman değiştiriyorum sizede tavsiye ederim.bazen terbiye kısmına 1 adet yumurtada katıyorum ve yarımda limon sıkıyorum.bazen sut yerine sut kaymağı kullanıyorum kremalı gibi oluyor,sizler ciğ kremada kullanabilirsiniz.ve yine taze soğan ve sarmısakları cok ince kıyp maydonozla birlikde piştikden sonra ilave ediyorum daha şifalı olsun diye..ama siz damak zevkinize hitap etmezse kullanmayabilirsiniz..

5 bardak tavuk suyu 1/2(yarım) tavuk goğsu 1 fincan kırmızı mercimek 3 ymk kaşığı arpa şehriye 1 su bardağı yohurt suyu+2 kaşık yohurt 1cay bardağı sut 3 ymk kaşığı un 1 adet havuc birkac dal maydonoz 2 diş sarmısak tuz, karabiber,nane uzerine kızgın tereyağ..

tencerede arpa şehriyeleri cok az yağla pembeleştirin,icine 5 brdk. suyu,yınamış mercimeklerimizi ve yarım tavuk goğsunu cok kucuk kıyarak ilave edin,kaynamaya bırakın..diğer tarafta bir adat havucumuzuda rendeleyerek kaynayan tencereye ilave edin. cukur bir kapta unumuzu,yohurt suyu ve yohurdumuzu vede sutumuzu iyice cırpın hic topaklanma olmayacak şekilde,hatta başka bir kaba suzun puruzsuz olsun. daha sonra kaynayan sudan bir kepce alın bu karışıma yavaş yavaş karıştırarak kesilmesini onleyin,daha sonra bu yohurtlu unlu karışımın hepsini yavaş yavaş karıştırarak kaynayan tencereye boşaltın,tuz,karabiber ve kurunaneyi ekleyin. kesilmemesi icin tekrar karıştırın.bir sure daha kaynattıktan sonra (yani mercimeler dağılmış, arpa şehriyeler şişmiş,tavuklar pişmiş olmalı...))) corbamız pişdiyse altını kapatın.icine kıyılmış maydonoz ve kavrulmuş tereyağımızı ialve ederek servise hazırlayabilirsiniz....afiyet olsuuunnn...