Arkadaşlar burada cihazın ozelliklerini yazmak yerine kullanıcı deneyimi acısından en azından bana gore artılarını ve eksilerini yazmak istiyorum. Cihazı 22.12.2019 tarihinde Hepsiburada uzerinden 169 TL'ye satın aldım. Satıcı Hepsiburada'ydı Evofone(Xiaomi Turkiye) garantili geldi. Urunun artıları/beğendiğim yonler.:
Muziği yonetme: Ozellikle duşta iken dinlediğiniz muziği değiştirme, sesi kısıp acma olayı aşırı kullanışlı. Su gecirmezlik: Cihazı bir kere şarj edip gunlerce bileğinizden cıkarmamak uzerine tasarlamış Xiaomi. Bildirim Titremesi: Ozellikle benim gibi telefonunu coğunlukla sessizde kullanan insanlar icin bulunmaz bir nimet bu ozellik. Biri aradığında, mesaj aldığınızda titreyerek sizin gerekli tepkiyi gostermenizi sağlıyor. Mesaj gosterme: SMS, Whatsapp, Instagram gibi uygulamalardan gelen mesajları telefona bakmadan cihazın ekranı uzerinden okuyabiliyorsunuz. Kişiselleştirilebilir Arayuz: Kendi oncelik sıranıza gore arayuzdeki simgelerin sırasını değiştirebiliyorsunuz. Ve yine kendi zevkinize gore arkaplan secebiliyorsunuz. İster halihazırda Xiaomi'nin sunmuş olduğu secenekleri veya kendi sectiğiniz resmi kullanabiliyorsunuz. Alarm: Bu fonksiyon ozellikle benim gibi ilac icmeniz gerekiyorsa cok kullanışlı. Titreyerek size ilac icme zamanını hatırlatıyor. Telefon gibi ses cıkarmadığı icin de toplum icinde dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Batarya Omru: Cihazın pili 24 saatte yaklaşık %6 gibi bir değerde azalıyor.(Nabız ve uyku takibi acık, nabız her 30 dakikada bir.) Bu da yaklaşık 15-16 gun demek ki bu değer gayet yeterli. Şimdi gelelim urunun eksilerine/beğenmedim yonler:
Muziği yonetme: Keşke muzik değiştirme yerine basılı tuttuğumuzda muzikte ileri veya geri sarabilseydik. Kronometre/Zamanlayıcı: Evet, cihazda bu iki ozellikte var lakin bunları actığınızda hicbir şekilde başka bir fonksiyonunu kullanamıyorsunuz cihazın. Arkaplanda adım saymaya, nabız olcmeye devam ediyor ama siz ana menuye donemiyorsunuz donmek icin fonksiyonu kapatmanız gerekiyor. Adımsayar: Bu ozellikteki kıstası Xiaomi nasıl ayarlamış bilmiyorum ama yanlış calışıyor. Ben 11-12 adım atıyorum cihaz 20 adım algılıyor. Hızlı yuruduğum icin olabilir bu olay ama yine de yanlış algılıyor. Şarj aleti: Şarj istasyonu gomulu kabloyla beraber geliyor ve bu kablo cok kısa(20 CM). Xiaomi bunu buyuk ihtimalle bilgisayarımızdan şarj edelim duşuncesiyle yapmış ama keşke kablo gomulu olmasaydı. Şarj etme: Bu durum tam eksi yon sayılmaz ama keşke cihazı kordondan cıkarmadan şarj edebilseydik. Kordondan cıkarmak biraz zorlayıcı ve ilk seferde cihaza zarar verme korkusu yaşıyorsunuz. Mi band 4 ile ilgili anlatmak istediklerim bunlardı. Sizin varsa başka merak ettiğiniz soru sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya calışırım.
Xiaomi Mi Band 4 Artıları ve Eksileri
İncelemeler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Xiaomi Mi Band 4 Artıları ve Eksileri