ASUS VG258Q inceleme
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- ASUS VG258Q inceleme
-
23-09-2022, 13:43:10Herkese selamlar. Monitoru bugun Vatan Bilgisayar'dan bizzat mağazaya giderek satın aldım. Eve gelip hemen kutuyu acıp urunu inceledim. Monitorun malzeme kalitesi gercekten cok guzel ve kaliteli. Bugune kadar kullandığım ASUS VX 238 60 Hz monitore kıyasla cok kaliteli hissettiriyor. Dış plastik kısımları tok ve sağlam hissettiriyor. Monitorun gorunuşu ise cok guzel. Monitorun kutusundan DisplayPort kablosu cıktı. Hemen kurulumu yapıp monitoru birkac saat kullandım. Daha once hic 144Hz monitor kullanmadığım icin cok farklı geldi bana. Ben daha once ne kullandım dedim. Yağ gibi akıyor. Monitorde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Hemen birkac oyunda denedim. Harika bir oyun deneyimi sunuyormuş 144Hz. Bu monitoru alırken bircok farklı marka ve onlarca modelden sonra ASUS VG258Q almaya karar verdim. Butun panel tiplerini inceledim. Her panel turunun kendine has artıları ve eksileri var malumunuz. TN panel ile ilgili bircok olumsuz yorumu gorduğumde acaba VA ya da IPS panel mi alsam diye cok duşundum araştırdım. Ama bu modeli aldım. Bir diğer husus ise monitore farklı acılardan baktığımda goruntu bozulmasının beklediğimden cok cok daha iyi olması. Hani bircok kişi diyor ya kafanı birazcık sağa ya da sola eğsen goruntu camur gibi oluyor diye. Tamam acı değiştikce goruntu bozuluyor ama bayağı bir acı değiştirmek gerekiyor. Yani beklediğimden cok cok daha iyi. Bugun Vatan Bilgisayar'da onlarca acık monitorun karşısına gecip izledim. Farklı acılardan baktım. İlginc şekilde en ufak acı değişikliğinde cok kotu gorunen birkac monitorde vardı. Demek ki her TN panel monitor aynı olmuyor onu anladım. Dikkatimi ceken başka bir nokta ise eski monitorume gore ekran cok parlak. Gozlerimi biraz rahatsız ediyor. Oyunlarda hic sorun yok ama masaustunde ya da video izlerken rahatsız ediyor. Monitorun ayarlarını değiştirerek gozlerimi cok daha az rahatsız eden kombinasyonlar buldum. Bir de dikkatimi ceken nokta ASUS'un resmi sitesinde bu monitor icin TN panel yazıyor. Kullanma kılavuzunda ise TFT-LCD yazıyor. Konuya vakıf arkadaşlar varsa bilgilendirirse memnun olurum. Monitorde hoşuma gitmeyen bir durum ya da bir kusur bulabilmek icin saatlerce ve dikkatle monitoru kullandım ve inceledim. Yukarıda da belirttiğim gibi gozlerimi rahatsız etmesi dışında bir kusur bulamadım. Ha renk konusu ve acı farklılığından dolayı goruntu bozulması durumu ise kişiden kişiye de değişebiliyor. Kimisi en ufak goruntu bozulmasını kabullenmezken benim gibi kişiler ise cok dert etmeyebiliyor. Neticede her panelin avantajı dezavantajı var. Ben bu tur konularda profesyonel değilim. Kendi acımdan elimden geldiğince gorduklerimi aktarıyorum. Kişisel deneyim ve duşuncelerimi yazdım. Ben monitoru cok beğendim. Almayı duşunen arkadaşlara bir nebze yardımcı olur belki yazdıklarım.