Herkese merhaba,
Yaklaşık 1 yıl once 2 kez doğal yollardan ve kalp atışı duyulmadan duşuk yaptıktan sonra tabiri caizse deliye dondum ve doktor doktor gezdim, yurtdışındaki tum yabancı yayınları taradım, Amerikadaki unlu kliniklerle ve hastalarıyla yazıştım ve kelimenin tam anlamıyla kafayı kırdığım bir surec yaşadım, kendimde yıllarca ilac sektorunde olduğum icin bazı bilgilere ulaşmam daha kolay oldu. Bu kadar ilerleyen tıp dunyasında soz konusu duşuk ve tup bebek başarısızlığına gelince takdiri ilahi veya sebebini bilemiyoruz, 70% sebebini bilemiyoruz cevapları kabul edebileceğim cevaplar değil. Halbuki dunyada bu konuda 100% kabul gormese de bunun icin uğraşan doktorlar var ve bazı amprik tedaviler var. Genelde bizim doktorlarımız doğurtma ve gebelik takibi maalesef getirisi daha fazla olduğu icin duşuk veya sebep araştırılması gibi konulara cok daha uzaklar. Yanlış anlaşılmasın amacım doktorları asla kotulemek değil fakat bu konuda oldukca yetersiz olduğunu duşunuyorum doktorların cok buyuk kısmının. Bu alanında isim yapmış onemli bir prof da olabilir zaten benim gittiğim isimlerin hepsi son derece isim yapmış doktorlardı.
Bir başlık acmamın sebebi bu surecte kendi yolculuğumda oğrendiğim her şeyi benim durumumda olan insanlarla paylaşmak. Kesinlikle en doğrusunu bildiğimi iddia etmiyorum ama edindiğim bir cok bilginin Turkiye şartlarının ve bizimle paylaşılanların biraz daha otesinde olduğunu duşunuyorum. O yuzden belki birilerine faydası olur duşuncesi ile buradan paylaşıyorum.
Konu oldukca uzun olduğu icin bazı başlıklar halinde yazacağım, ve oğrendiklerimin ve araştırdıklarımın hepsini bir gunde yazamayacağım icin bolum bolum yazacağım. Başlıklar kısaca soyle;
1)ilk trismester duşuk neden olur? Hangi sebepler etken olabilir. Tıp dunyasının uzerinde tartıştığı konular
2) Duşuk riskine karşı yurtdışında uygulanan bazı amprik yaklaşımlar nelerdir?
3)Yumurta kalitesi ne demektir? Yumurta kalitesi artırılabilir mi?
4) Bağışıklık sistemi neden onemli?
5) Olası duşuk durumunda hangi testleri istemek lazım?
6) Tup bebeğe hazırlık sureci nedir?
7) Duşuk olsun veya olmasın hangi testlere baktırmak başarı şansını artırır?
8) Embryo kalitesi neyi ifade eder?
9) Genetik tanı ile tup bebek başarısı ne kadar artabilir? Duşuk riski ne kadar azaltılır?
10) Tup bebek sonrası ilk olcumlerde beta hcg seviyesi gebeliğin devamı ile ilgili ne soyleyebilir? Beta hcg ne kadar artarsa idealdir?
11)Tup bebek tedavisi sırasında ne kadar sure ile progesteron ve ostrojene devam ediliyor?
12) mthfr mutasyonu nedir? Neden herkes folik asit almamalı?
Tup Bebek Başarısızlıklarına Karşı Onlemler - Neden başarısız oluyor?
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup Bebek Başarısızlıklarına Karşı Onlemler - Neden başarısız oluyor?