Oncelikle merhaba arkadaşlar konsolu bu hafta satın aldım. Daha once PS4'um vardı satıp monitor almıştım. Daha sonra elime para gecince bu konsolu alayım dedim. İlk gozlemlerim gayet iyi bir konsol olduğu yonunde. Witcher 3 4K ve 1080p modlarında oynadım. İki tarafta da mukemmel grafikler ve akıcılık vardı. Konsol performans bakımından kusursuz bunu soylemeliyim. Tek eksi yanı exclusive yani sadece Xbox One'da olan oyunların olmaması. Windows'ta da var aynı oyunlar. Playstation platformunda bazıları yok. PS4 zamanında exclusive oyunların coğu oynadığım icin bu konsolda olmaması beni pek fazla etkilemese de Microsoft ekosistemi (Windows-Xbox) sistemine ozel exclusivelerin coğalması lazım. Playstation platformundan ancak bu şekilde kullanıcıların cayacağını duşunuyorum. Bugun Playstation'ın exclusiveler sayesinde ayakta durduğunu acıkca belirtmem lazım. Cunku gunumuz dunyasında her cihaz bir oyun makinesine donuşuyor. Xbox One X ise en guclu oyun oynanacak alet. Tabi ki RTX 2080 Ti gibi yuksek bir sistem daha iyidir. Ama maliyet acısından da ben 2800 liraya aldım ve bu paraya 4K 60 FPS verebilecek bir cihaz ve 4K Bluray oynatıcı tanımıyorum. Eğer evde iyi kotu bir bilgisayarınız varsa son cıkan oyunları vs. duzgun oynayamıyorsanız kesinlikle ve kesinlikle Xbox One X onerim olacaktır. Gundelik ofis, video duzenleme, belge işlemlerinizi elinizdeki bilgisayardan, oyun ve 4K videoları bu konsoldan oynatabilirsiniz. Benim gozumde bu fiyata alınabilecek en iyi cihaz. İcerisinde Microsoft Edge de var. İnternetten gezinti yapabilir, video izleyebilirsiniz. PS4 de kullandım ve onun tarayıcısı gercekten cok zayıf kalıyor bundaki tarayıcıya gore. Oyun tarafında ise şoyle guzelliği var. EA Access sistemi. Yıllık 69 liraya butun EA oyunlarını oynayabiliyorsunuz cok yeni cıkanlar haric. Aşırı ucuz bana gore. PC'deki Origin Access Basic'ten bile ucuz. Bir de Xbox Game Pass sistemi var. Bu sistem uzerinde 100'den fazla Xbox oyununu aylık 30 liraya oynayabiliyorsunuz. Netflix gibi bir şey. Konsollardan nefret ettiğim yan şu butun hepsi icin konuşuyorum. Online oyunlar icin istenilen aylık uyelikler. Xbox tarafında Xbox Live Gold var. PS tarafında PS Plus var. E tabi ki de adamlar burdan para kazanıyor. Oyun ve uyelik fiyatlarını goz onunde bulundurduğumda Xbox daha cazip. Ben bilgisayar oyuncusuyum diyen arkadaşlar icin klavye ve fare uyumluluğu da var. Ne diyeyim alın oynayın abi. Şahsen benim kotu bir bilgisayarım olsa ve cebimde 2800-2900 lira para olsa ve oyun icin bilgisayar toplayacak olsam toplamam gider Xbox One X alırım. Sen niye aldın bu cihazı iyi bir bilgisayarın yok mu zaten diyenler olabilir. Ben 4K icin aldım arkadaşlar. Okuduğunuz icin teşekkurler. İyi gunler dilerim.