Merhabalar, Anker Soundcore Spirit Pro incelememi sunuyorum.

Kulaklığı Hepsiburada ’da bir indirimle 230 TL civarına aldım. Malum kargo problemini de bildiğimden 10 TL fazla verip hızlı kargo ile sipariş ettim ve ertesi gun elime ulaştı.

Peki, neden son zamanlarda cok populer olan TWS (Gercek/Tam Kablosuz Kulaklık) yerine boyle tip bir Bluetooth kulaklık tercih ettim? Oncelikle cins bir kulak yapısına sahibim sanırım, her kulaklık durmuyor kulağımda. Hal boyle olunca da, TWS kulaklıkların yururken kulağımdan duşmesi bayağı bir sıkıntı olurdu, boyle en azından duşse de boynumdan bağlı kalır, yere duşmez diye duşundum.

Kulaklığı tercih etmemde; Anker ’in ses konusunda ovuluyor olması, kulaktan kolay duşmeyecek şekilde tasarlanmış olması, IP68 su gecirmezlik sertifikasına sahip olması, aptX desteği bulundurması etkili oldu.

Şık bir kutusu var, on kısmı acıldığında icinde kulaklığı gorebiliyorsunuz. Kutusunu beğendim, kutusu guzel urunun kendisi de iyidir felsefesi ile sevinerek kutuyu acıyorum.

Kutudan kulaklık, kullanım kılavuzu ve kulaklığa dair bazı şeyler cıkıyor.

Farklı boyutlarda kulaklık lastiği, aynı şekilde kulağın icine tutunmayı sağlayan parcalar (Almadan once sert olduklarını duşunuyordum ancak inanılmaz yumuşak parcalar, dokunduğunuz an esniyorlar.) ve kablo boyutunu ayarlamaya yarayan bir parca ile kabloyu kıyafete tutturmak icin bir kanca mevcut. Ek olarak, cok hoş bir kılıf ile Micro-USB to USB kablosu da yanında geliyor. Kablo var ancak şarj aleti beklenileceği gibi mevcut değil. Herhangi 5V USB kaynak ile şarj olabiliyor. Kılıftan bahsetmek gerekirse oldukca guzel, ust kısmının tarif edilmesi biraz zor ancak akıllıca tasarlanmış. Normalde duz duran sert parcalar var, yandan bastırdığınızda dışa doğru acılıyorlar. Kılıf gayet iyi, kutudan cıkması ise daha iyi bir detay.

Kulaklık gayet iyi diyebilirim. Ses kalitesi bu fiyat bandında bir kulak ici kablosuz kulaklık icin oldukca iyi. Basların cok az da olsa zayıf olduğunu soylemek mumkun. Bas ağırlıklı muzik dinleyecekler biraz duşunebilir. Ancak genel ses kalitesi olarak gayet iyi. Gecikme yok. Oyunlarda test etmedim ancak video izlerken konuşanın ağzı ile ses arasında bir kayma hissedemedim.

Ses seviyesi yeterli ancak cok yuksek değil. Kulaklıktaki Dual EQ ozelliğini acınca biraz daha yukselebiliyor.

Yalıtım fazlasıyla iyi. Aktif Gurultu Engelleyici olmamasına rağmen bugune kadar kullandığım kulaklıklardan belki 5 kat daha iyi yalıtıma sahip. Bu da benim icin kulaklığı dışarıda kullananlar icin tehlikeli olabilir, ben tek tarafını takıyorum. Size de oyle yapmanızı oneririm. Bu arada dışarı da ses vermiyor.

Kablosuz kısmına gelirsek, ilk denediğim gun dinlemeye başladıktan sonra anlık bir kopma yaşadım; bir daha olmadı. Yine gecenlerde yolda yururken anlık bir kopma oldu ancak sonra hic yaşamadım aynı şekilde. Kopma sıfır diyememekle birlikte, 1 saatte ancak 1 kez en fazla yarım saniyelik kopma yaşanabiliyor ancak dediğim gibi sıklık olarak cok fazla olmadığı icin ben dert etmedim. Biraz da aptX formatı olduğundan taşınan veri yuksek olduğu icin bu gibi ufak kopmalar yaşanıyor olabilir diye bir tahminim var, bilmiyorum ne kadar doğrudur.

Kullanışlılık olarak gayet guzel. Kulaklık kafaları manyetik, yan yana getirdiğinizde birbirlerine yapışıp oyle duruyorlar, boynunuzdayken sallanmıyor. Benim icin onemli olmasa da, kulaklıkları birbirine yapıştırdığınızda muziğin durmadığını belirteyim.

Hafif yassı bir kabloya sahip. Orgulu kablo olsa harika olurdu ama maalesef yok. Ek olarak, sanki kablo biraz daha uzun olsa daha iyi olurmuş diyebilirim.

Uzerinde tek bir kontrol kısmı mevcut; tuşlar ve şarj girişi burada, batarya da yuksek olasılıkla burada. Kullanımı kolay. Şarja gelirsem, fabrika verisi 10 saat pil omrunden bahsediyor. Almadan once gercek hayatta 8 saat gibi bir calışma suresine sahip olacağını duşunerek almıştım, ki 4 gunluk kullanımda hesaplarım 8 saati rahat yakalayacağını gosteriyor. Her ne kadar kutudan tam şarjla bile cıkmamış olan bataryayı henuz bitirememiş olsam da.

Cağrılara gelelim, mikrofon kontrolcu uzerinde ve o da kulaklık takılıyken ağzınızdan uzak kaldığından karşı tarafa ses cok az gidiyor. Elinizle ağzınıza doğru cekerseniz sesiniz karşıya iletiliyor ancak ses kalitesi cok iyi olmadığı gibi dış sesleri fazla alıyor. Fazla arama ve konuşma yapmadığımdan benim icin bir problem yok ancak cağrılar sizin icin onemliyse duşunun derim.

Avantaj ve Dezavantajlara gelirsek;

Avantajlar:

Ses kalitesi oldukca iyi, tabii aptX ses formatının da bunda etkisi oldukca buyuk. Seste gecikme yok. Şarj suresi gayet iyi. Yalıtım fazlasıyla iyi. Rahat bir kulaklık ve kulaktan kolay kolay duşmuyor. IP68 sertifikası ile suya dayanıklılığı olması cok iyi.
Dezavantajlar:
Kablo orgulu ve daha uzun olsa daha iyi olabilirdi. Kontrolcu tek tarafta var ve diğer taraf boş, batarya diğer tarafa harici olarak alınarak zaten 10 saat gibi gayet olan şarj suresi 16-18 saat gibi devasa değerlere cıkartılabilirdi.
Sonuc olarak;

Kulaklık ses kalitesi olarak basları cok cok guclu olmasa da oldukca iyi. Gayet rahat ve kulaktan duşmuyor. Kablosuz bağlantı başarılı, ses kalitesinde bir bozulma olmadığı gibi gecikme de yok. Uzerindeki mikrofon iyi değil. IP68 sertifikası ile suya dayanıklı olması guzel. Fiyatına gore kalitesini puanlamam gerekirse, 9/10 diyebilirim.

İlk incelememdi, bir hata yaptıysam affola. Okuduğunuz icin teşekkurler. Sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarım.