İki haftadır bu monitoru araştırıyordum ve sonunda dun akşam Vatan'dan test ederek aldım. Herhangi bir ışık sızması ve olu piksel sorunu yok. Ustelik cercevesiz ve ince oluşu, curved olması ve genel tasarımı hoşuma gitti bu acıdan memnun kaldım. Fakat olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlar da vardı. Bir arkadaş bu monitor hakkında ekranda piksellerin sineklik gibi gozukmesinden bahsetmişti. Bu durumu gece loş bir ışıkta duşuk parlaklıkta ve biraz yakından bakınca gorebildim. VA panellerinin neredeyse hepsinde durumun boyle olduğunu gordum. Dayım da Samsung'un 1080P cozunurluğe sahip olan 27 inc modelini almıştı o da VA paneldi ve bir şeyler okurken bunu ben de goruyorum o yuzden 24 inc olanını alsan daha iyi olur demişti. Sanırım bundan bahsediyordu. MSI markalarda da bir iki yerde boyle bir durum okudum. Bunun monitorle değil direkt VA panel ile ilgisi var. Fakat oyun oynarken ya da bir şeyler izlerken kesinlikle gormuyorsunuz bile. Yalnızca ekrana yakınlaşıp bir şeyler okuyunca gozunuze bazen takılabiliyor. Zaten cok yakın olmak da sağlıklı bir şey değil monitorun VA panel olması sebebiyle tek olumsuz yanı bu. Bir de yaklaşık 10 yıldır 60 Hz bir TN panel kullandığım icin tepki sureleri eski monitorume gore bir tık aşağıda geldi. Ama siyah doygunluğu, rengi ve parlaklığı bu dezavantajın onune gecti. PUBG oynarken VA panelden cok keyif aldığımı soyleyebilirim. IPS panel beni rahatsız ediyordu, TN panel ise izleme acısı, renk, parlaklık konuları yuzunden on yıldır biraz sıktı. Bu yuzden tek alternatif VA paneldi. Alacaklar icin anlattığım bu bir iki olumsuzluğu olsa da artılarının daha ağır bastığını soyleyebilirim.