hazırlaması baya zahmetli ama tadı muhteşem olan bu yemeği yaptım. Aslında patatesleri oymanın beni bukadar uğraştıracağını bilseydim hic girişmezdim bu işe yıllar once bir kere daha yapmıştım ama unutmuşum demekki. sizlere şiddetle yapmanızı onereceğim goruntusu ve lezzeti ile butun zahmetini unutturacak super bir yemek oldu. Şimdiden hepinize kolay gelsin...
MALZEMELER:- 300 Gg. kıyma,
- 8 Tane orta boy patates,
- 4-5 Tane sivri biber,
- 4 Tane domates,
- 1 Tane soğan,
- 4-5 diş sarımsak,
- Sıvı yağ, tuz, baharat.
HAZIRLANIŞI:
Oncelikle patatesleri soyup yıkayın daha sonra alta gelecek kısmı duzgun durması acısından ince kesin uzerinden de kapak yapmak icin bir dilim daha kesip kabak oyacağı ile tabanlarını demeden bir guzel oyun. Nişastalarını atması icin bol su ile yıkayıp kurulayın. Bol sıvı yağda orta derecede kızartın. Fırına dayanıklı bir tepsiye sıralayın. Bu arada kıyma, soğan, biber ve 2 tane domatesi az sıvı yağda pişirin.(ben kıymalı harca 1 cay bardağı kadar haşlanmış bezelye kattım super oldu) Harcı patateslerin icine doldurup yine kızatmış olduğumuz kapaklarını kapatın. Kıymalı harcı hazırladığımız tavada hic yağ kullanmadan 2 tane rendelenmiş domatesi pişirin uzerine 1 bardak su ekleyip 5 dak.daha pişmesini bekleyin bu sosu patateslerin uzerine gezdirip 200 derecelik fırında 30 dak. pişirin. Yanlız tepsinin uzerini yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kapatıp oyle pişirmeniz gerekiyor.
Not:Bu yemek sıcak havalarda sizlere ağır gelebilir ama gorduğuz gibi cok az yağ kullandım (kızartılan patatesleride fazla yağını alması icin kağıt havluya cıkartırsanız daha az yağlı olacaktır). Ozel konuklarınıza akşam yemeğinde sunabileceğiniz harika bir ana yemek.