Tup bebek deneyenler ekim 2019
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup bebek deneyenler ekim 2019
-
23-09-2022, 13:29:21Merhaba ben 31 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim.iki kez aşılama denedim. İl denemde 2 tane olgun yumurtam olmuştu ama tutmadı. 2 denemde 3 tane olgun yumurtam oldu ve tuttu. Ancak dış gebelik nedeniyle maalesef olmadı. laparoskopi ile ameliyat oldum. Meğersem sağ tupum labirent gibiymiş ve bebek ordan gecememiş. Sağ tupum hasarlı olduğundan alındı. Doktor ameliyat sırasında sol tupumde de yapışkanlıklar olduğunu farketmiş. Aynı problemin tekrar yaşanma olasalığının yaşanmamısı olasığından daha duşuk olduğunu soyledi. Ancak eşimle riske girmemek icin tup bebek yapmaya karar verdik. Doktor uzun protokolu uygulamanın daha uygun olacağını soyledi . 10 ekimde tup bebek tedavisine lucrin iğne ile başladım. Reglimin 3. Gunu gonol f ve menegon iğneleri eklendi. 3 gun sonra yani 22 ekimde kontole gittiğimde 10 tane yumurtam oluşmuştu.iğnelere devam ediyorum yarın yani 25 ekimde tekrar kontrole gidicem. Yumurtalar buyudu mu buyumedi mi bi stres yaşamıyor değilim . Bu surecte en zorlandığım nokta stres faktoru. İğneler hormanlar fln cok zorlamadı beni. Ama nasıl olacak ne olacak stresi yiyip bitiriyor. Sizlerin se bu konuda yaşadığınız tecrubeleriniz varsa paylaşmak isterim. Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum...