Tuşların işlevleri
M/B sync: Işıkların kontrolunu anakarta bırakıyor. Eğer ARGB bağlantısını anakarta yapmamışsanız fanlar sonuyor. ON: 3 tane parlaklık ayarı var. Duz renkler de ve bazı modlarda calışıyor. Gokkuşağı gibi farklı modlarda son parlaklıkta calışıyor. Q1-Q8: On ayarlı modlar. Sonup farklı renge gecme, yumuşayarak farklı renge gecme, donerken farklı renge gecme gibi vs. modlar var. Fan -/+: Fan hızını değiştiriyor, kac RPM'de donduğunu bilmiyorum 2 mod var sadece. Yavaş ve hızlı. Led speed: Modlardaki calışma hızını değiştiriyor. Toplam 5 basamaklı. Aynı moddayken bunu kullanınca sanki farklı moda gecmiş hissi veriyor. Anakarta bağlamadan onlarca kombinasyon oluşturulabiliyor. Fan auto: Sanırım bu tuş fan hızını anakarta bırakıyor ama kontrolcudeki PWM kablosunu bağlamama rağmen anakart fanları algılamıyor. Hızını değiştirmekten gectim kac ile donduğunu gorsem bile yeterdi. 2 farklı portta denememe rağmen olmadı. Sonuc bu tuşa basınca fanlar son hıza cıkıyor. Mode: Ustte bahsettiğim hazır modları icinde bulunduruyor ve o modların kombinasyonlarını yapıyor. Mesela 1 tane modda fanlar mavi yanıyor, fanın icinde de beyaz ışık donuyor. Bu tuşa bastığınızda fan kırmızı yanıyor, icerdeki ışık yeşil donuyor vs. Normalde kumandadan secemediğimiz turuncu rengi de bulunuyor. Anlatamayacağım kadar fazla mod var yani. Hold: Bbenim en sevdiğim tuş bu oldu. O yuzden en sona bıraktım fan o an nasıl yanıyorsa o renkte durduyor. Sabit gokkuşağı renginde durdurabilirsiniz ya da yumuşak geciş modundayken normalde secilemeyen o renklerde durdurabilirsiniz.
Guardian ve pro'su arasında kalanlara tavsiyem kesinlikle bunu almalarından yana. Cunku guardian'ın bana gore iki problemi var birincisi fan hızını değiştirmek icin kasayı acmanız gerekiyor ikincisi fanlar sadece tek renk yanıyor. Toplam 6-7 renk var sadece.
Kablo gizleme yeri fazlasıyla yeterli. 2,5 CM gibi bir boşluk var. Duzensiz olmama rağmen cok rahat kapandı. Karşılaştığım tek sorun SSD'lerin olduğu kısım tam kablo kanallarının gectiği yere gelmesiydi. Normalde uste taktığım SSD'yi sokmek zorunda kaldım cunku aynı yerden anakartın 24 pinlik kablosu gectiği icin sata kablosu takılmıyordu. Eğer bununla uğraşmak istemiyorsanız anakartın arka tarafında 2 tane daha SSD takılabilen yer mevcut. Bu arada bana mı oyle geldi bilmiyorum ama anakartı koyduğum sac aşırı ince, sanki zorlasam eğilcek gibi. Kasanın dış kısmı, iskeleti vs. baya sağlam ama. Sorularınız varsa bekliyorum.