Merhaba arkadaşlar bu, benim burada yaptığım ilk inceleme olacak. Sizlere Aliexpress uzerinden aldığım Aigo Darkflash DR12 Aura Sync RGB fan incelemesini yapacağım. Ben de sizler gibi kasam gorsel olarak guzel gorunsun ve serin calışsın mantığıyla yola cıktım ve ulkemizde fanların biraz pahalıya satıldığını gorerek Cin'den fan seti siparişini verdim.

Fanlar 21 gun sonra bana ulaştı. 14.76 TL Vergi odedim. Fan setinin kutusunu aşağıda gorebilirsiniz.

Sitesinde 8.45 dolar ve 50.76 dolar arasında ucretlere tek fan, 3 lu fan kontolculu set, 5'li fan kontrolculu set, 6'lı fan kontrolculu set gibi ceşitli setler de satılıyor. İsteğinize gore birini alabilirsiniz. Ben, 5'li fan kontrolculu set satın aldım ve 34.53 dolar odedim.

Kutu İceriği
Kutuyu actığınızda sizi RGB Kontrolcu ve cırt cırt yapıştırma parcaları, kumanda, 5 adet RGB fan ve vidaları, anakart senkron bağlantı kablosu ve kullanım kılavuzu karşılıyor. Kumandanın pili gelmiyor. Cinli arkadaşımız zaten satın aldığınızda kargoya veriyor ve size pil gondermediğini cunku gumrukte sıkıntı cıkarttıklarını belirtmesi guzel. Bunu da CR2032 Kodlu bir pil alarak cozebiliyorsunuz.

Fan Ozellikleri
Fanlar 12 CM'lik fanlar ve RGB ozelliklerine sahip. ASUS Aura Sync'de destekliyormuş, deneyemedim cunku anakartım desteklemiyor. Kendi fan kontrolcusu ile de harikalar yaratıyor. Yaklaşık 50 adet farklı yanma sonme modu bulunuyor ve kasa icerisinde kendini fark ettiriyor. Ayrıca kontrolcu uzerine LED şerit te takabiliyorsunuz, slotları var ve bunu duşunmuşler. Unutmadan, fanlar gurultu yapmasın diye koşeleri silikonlu geliyor.

Fanlar double ring olarak uretildiğinden dolayı on tarafı cam olmayan kasaların arka kısımlarından da ışıklarını gorebiliyorsunuz. Ayrıca fanlar 16 DB gurultu seviyesine (kutu uzerinde yazan değer) ve 20 CFM (sitede yazan değer) hava ufleyebiliyor.

Kontrolcu
Kontrolcusu yaklaşık 5M uzaklıktan kumandasını algılayabiliyor. Bu da kontrolcuyu kasanın arka kısmına montajlamamı duşunerek bence cok iyi bir mesafe diyebilirim. Kontrolcu uzerinde bulunan tuşlar ile de fanların yanından renkleri değiştirme konusunda mudahale edebiliyorsunuz. Kontrolcuyu de aşağıda net gorebilirsiniz.

Kumanda
Kumanda uzerinde de 13 adet tuş var ve her tuşun bir ozelliği var.
RGB Acma-Kapama,
RGB mod değiştirme icin ileri geri,
Fan hızı artırma azaltma icin bir tuş,
RGB yanma hızını artırma azaltma icin bir tuş,
Yıldız parlaması tuşu,
Rainbow Mod tuşu,
Anakart senkron tuşu,
Nefes alma verme tuşu,
Kırmızı, Mavi, Yeşil icin birer tuş.

Satın alınabilir mi? Bana sorarsanız kasanızda fan var ama kontrolculu fanlarım olsun hep aynı renk yanmasın diyorsanız alınabilir. Kasanızda fan yoksa ve RGB fanlarım olsun diyorsanız da alınabilir. Satın alma linkı bırakmak yasak mı bilmiyorum ama ben buraya size satın aldığım satıcının linkini de veriyorum, Buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Buraya da kasamdan birkac fotoğraf bırakayım fanların nasıl gorunduğu hakkında fikir sahibi olmanız acısından.

Dosya Ekleri Screenshot_1.jpg 35 KB · Goruntuleme: 34

Screenshot_5.jpg 90,2 KB · Goruntuleme: 18

Screenshot_1.jpg 35 KB · Goruntuleme: 32