Merhaba, gunlerdir bir cok kişi gibi ben de burada tup bebek merkezlerini okuyup bir secim yapmaya cabalıyorum.
Ben 36 yaşındayım, eşim 39. Eşim yıllarca cocuk istemedi ben de işti guctu son 2 seneye kadar cok cok ısrarcı olmadım. Gecen sene artık cocuk ozlemi ağır basınca eni konu rest cekip ikna ettim. Ama 1 sene boşu boşuna uğraştık. Sonra oğrendik ki eşimde 1 ve 2. derece varikoselden dolayı oligospermi var. Sperm sayısı 2,5 milyon. Buna karşın morfoloji %10 ve hareket %43. Ben de her hangi bir sağlık sorunu yok. Zeynep Kamil Hastanesi'nde 2 ay uğraştık artık raporumuz cıkmak uzere. Benim tum tahlillerim, ultrasonum, hormonlarım falan yaşıma rağmen tertemiz cıktı. Haftaya rahim filmini de atlattım mı artık kurula gireceğiz. İnşallah devletin verdiği 2 haktan yararlanacağız. Bildiğim kadarıyla yaşımızdan ve oligospermiden dolayı once aşılama denemek zorunda değiliz. Direkt tup bebek deneyebiliyoruz. Burada ozel merkezler hakkında oldukca bilgi sahibi oldum, ozellikle 2 tanesine bir on goruşmeye gitmeye kararlıyım. Fakat universite hastaneleri hakkında elle tutulur en ufak bir bilgi edinemedim. Universite hastaneleri de bu konuda araştırmalar yayınlar yapan doktorların calıştığı yerler.Buralarda tup bebek deneyen arkadaşlar var mı?Ozellikle Marmara Un. Hast. bana cok yakın. Ama oraya giden kimseyi duymadım ya da okumadım. Siz duydunuz mu? Ya da Capa hakkında bilginiz var mı?Şubat ayında işimden ayrıldım, bu tup bebek sureci ve git geli ne kadar surecek bilemediğimden de ozellikle yeni işe girmedim. Randevulara gitmek gelmek, randevuları beklemek falan benim icin sorun değil, artık zamanım bol.Doktorumdan psikiyatristim olmasını falan da beklemiyorum. Zaten cift olarak bir birimize cok destek bir ciftiz. Benim icin onemli olan bilgili, ne yaptığını bilen, işini layıkıyla yapan doktorlar olsun ve teknoloji olarak ileri bir hastane olsun. Lutfen, cok cok rica ediyorumbir bilginiz varsa paylaşın....
Tup Bebek Merkezleri Marmara Universitesi'nde ya da Capa'da tup bebek deneyen kimse varmı?
Tüp Bebek0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup Bebek Merkezleri Marmara Universitesi'nde ya da Capa'da tup bebek deneyen kimse varmı?