İki yıldır kullandığım Xiaomi Mi Band 2'nin ekranının bozulmasıyla akıllı saat arayışına başladım. İkinci el Apple modellerinde karar vermeye calışırken Galaxy Watch Active'in 899TL olduğunu gordum ve ufak bir araştırmanın ardından satın aldım şimdi deneyimlerimi aktaracağım.

Kutu Tasarımı

Kutusu da saat gibi son derece sade ve kucuk tutulmuş. İcinden ekstra olarak sadece uzun kordon cıkıyor o kadar.

Saatin Tasarımı

Saat 40MM boyutunda ve aluminyum govdeye sahip. Ağırlık olarak ise sadece 25 gram. Minimalist bir tasarım diline sahip ve boyut olarak biraz ufak -burada kadın kitle de goz onune alınmış olabilir-. Fakat bileğim ince olduğu icin beni cok memnun etti. Ayrıca onceki modellerde olan kadranın donme olayı burada yok fakat guncelleme sonrası kalın cerceve o işlevi goruyor.

Pil Omru

Aslında saatin en buyuk eksisi burası. Guclu donanım fakat ufak batarya olunca sonuc pek tatmin edici olmuyor. Gunluk kullanımda iki gun idare ediyor. (GPS surekli acık, telefon ile surekli bağlantı halinde ve sık sayılabilecek derecede bildirimler ile.)

Spor Ve Sensorler

Evet şimdi saatin asıl odak noktası olan kısıma geliyoruz. Spor konusunda gercekten muazzam. İcine muziğinizi atıp, bluetooth kulaklığınızı saate bağlayıp telefondan tamamen kurtabiliyorsunuz. Ayrıca otomatik spor algılama olayı da guzel calışıyor. Mesela yuzme, koşu gibi hareketlerin haricinde squat, mekik, şınav gibi hareketleri de algılıyor.

Sensor kısmına gelirsek icinde akselerometre, barometre, jiroskop sensoru ve tahmin edebileceğiniz uzere kalp ritim sensoru mevcut. Hepsi gayet duzgun calışıyor. Fakat şoyle bir parantez acmakta fayda var adım sayma konusunda biraz bonkor davranıyor %10-15 civarı.

Samsung Ekosistemi, Samsung Health ve Samsung Store

Telefon olarak S8 kullanıyorum yani saat ile son derece uyumlu ve şuana kadar hic kopma sorunu yaşamadım. Ayrıca saati telefon ile aynı WIFI ağına bağlarsanız Bluetooth'a gerek kalmıyor. Ozellikle spor salonu icin cok guzel bir ozellik. Samsung eko sistemi ne yazık ki Apple kadar stabil ve detaylı değil fakat fena sayılmaz.

Samsung Health

Samsung Health'in icini biraz kurcalayınca topluluk sekmesi olduğunu fark ettim ve baya başarılı. Yeni insanlarla arkadaşlık kurup, birbirinize adım sayısı olarak meydan okuma yapabiliyorsunuz. Ayrıca Samsung'un global olarak yaptığı etkinliklerde gayet guzel.

Samsung Store

Uygulama mağazasında saat arayuzu olarak tonla icerik mevcut. Coğu ucretli fakat makul ucretler 2,3TL gibi -rolex arayuzu haric kendisi 500TL-. Uygulama olarak cok fazla icerik ne yazık ki mevcut değil. Elle tutulur olarak birkac spor uygulaması ve spotify mevcut. Ayrıca oyunlarda var ama bu saatte oynamak pek mantıklı değil pil konusundan dolayı.

Son olarak değerlendirme yapmak gerekirse bu fiyat bandında cidden rakipsiz ve global olarak en ucuz fiyata ulkemizde satılıyor. Xiaomi'nin de 1-2 modeli var rakip olarak ama malzeme kalitesi, donanım olarak Watch Active fersah fersah onde.
Sorularınız varsa cevaplayabilirim, buraya kadar okuduğunuz icin teşekkurler.