Şu an fiyatlar cok yuksek ve 500-550 lira bandında duzgun bir kasa bulmak guc. Alternatifleri var fakat on full Mesh panel, havadar olması ve ARGB olması bu kasayı on plana cıkarıyor. Bu kasayla ilgili detaylı bir inceleme zaten mevcut:
Bu videoyu detayları net bir şekilde gorebilmek adına rehber olarak attım. Neticede satıcı ve kullanıcı incelemesi her zaman farklı olur. Video yeterince detaylı olduğu icin tek tek fotoğraflar ya da videolarla uğraşmadan kendi deneyimimi aktarmak istiyorum.
Dezavantajları: Gozume carpan ve bir kullanıcıyla beraber karar kıldığımız en buyuk dezavantaj, malzeme kalitesi. 700 lira uzerine cıkmadan malzeme kalitesinden cok bir şey beklenmez, evet ama bu kasada canımızı sıkan nokta sanki dayanıksız ve ince bir malzemeyle uretilmiş. Ekran kartı plaka kısmını cıkarırken hafif eğildi. On panel mesh olduğu icin midir bilmem, kırılgan duruyor biraz. Abartacak kadar kalitesiz olmasa da premium bir malzeme kalitesi yok. Bir diğer dezavantajı USB portları dayanıksız. Takıp cıkarırken sanki kırılacakmış hissi uyandırdı, benden kaynaklı olabilir tabi. Onun haricinde gozume batacak buyuk bir dezavantaj yok.
Avantajları: Ondeki iki fanın 20 CM olması nedeniyle iceriye giren hava cok iyi olduğu gibi fanlar sessiz. Arka fanı da 12'lik bir fan icin gayet kaliteli. Fakat -Bu da bir nebze dezavantaj sayılabilir- onden cok iyi hava alsa da havayı aldığı kadar iyi atması icin arkadaki fan biraz yetersiz. Bunun icin uste 1 veya 2 tane 12-14 CM'lik fan takılarak sorun cozulebilir. Hava akışını şoyle anlatayım: Ekran kartım eski kasamda (Kasa: Frisby Coax 8890G Ekran kartı: RX590 Nitro+ SE) Witcher 3'te 1 saatlik oyun sonunda 78-80 derece arası seyrederdi. Bu kasaya gectiğimde ise aynı şekildeki kullanımda 65-68 derece dolaylarında gezdi, 70 dereceyi gecmedi. Kasanın icin geniş, kablolama kolay, her turlu anakart, ekran kartı rahatlıkla sığıyor. Onu 3, ustu 2, arkası 1, toplamda 6 adet fan destekliyor. SATA SSD ve HDD icin PSU bolmesinin yanında raf yapılmış, rahatlıkla oraya monte ediliyor. Renk gecişleri guzel, ben Reset Switch'e bağladım, gayet rahat bir şekilde geciş yapabiliyorum. PSU bolmesi gizli, ust ve altta filtre mevcut. Onun haricindeki coğu şey videoda anlatılmış. Ben sadece kullanıcı olarak deneyimlerimi ekledim ki kasanın iyisi kotusu bilinsin.
Umarım faydalı olabilmişimdir, okuyan herkese teşekkurler.