krem karameli birde kek uzerinde yemek isteyenlere.....
Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya duz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
Kesinlikle kelepceli kalıp kullanılmaz!
Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak icin)
Krem karamel icin:
500 gr sut
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
vanilya
limon kabuğu rendesi
Kek icin:
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı sut
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
Krem karamel icin sute tum malzemeleri katın ve mikserle guzelce cırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. (Ben onceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sutu fazla kopurtmemeye calıştım)
Keki hazırlayın. Once yumurta ve şekeri iyice cırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp cırpmaya devam edin. Sut ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf goruntu sakın gozunuzu korkutmasın.)
Pastayı benmari usulu yani ici sıcak su dolu bir tepsinin icine oturtarak onceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin. (Ben kalıbı bir rosto kabının icine oturttum ve rosto kabının 3/4'unu kaplayacak kadar kaynar su koydum.) Fırına gore pişme suresi kekten daha uzun surebilir bir kurdanla kontrol edin.
Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gun KENARLI bir tabağa ters cevirin. (bir bıcakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını cok hafif ateşe tutun veya 10sn. kadar sıcak suya batırın)