kıyma sevmeyen arkadaşlarım icin besin değeri olarak etle eşdeğer olan mercimekle denedim ve bayıldım sizlerlede paylaşmak istedim.

mercimekleri geceden ıslatırsak daha cabuk pişer.
oncelikle mercimeği hazırlayıp soğumaya bırakırız.o soğurken hamurunu hazırlarız.

4 su bardağı un
aldığı kadar su,tuz
1,5 su bardağı mercimek
kurusoğan
sarımsak,yoğurt
kimyon karabiber tuz
pişirmek icin etsuyu
tereyağ,salca kırmızı biber

mercimekleri 4 bardak suda butun olarak koyduğumuz soğanla beraber iyice yumuşayıncaya kadar haşlar suzeriz.soğanı icinden pişince alırız.maksat soğanın lezzeti mercimeğimize gecsin.sonra suzgece alırız kimyon karabiber tuz ileve edip bir kapta biraz ezeriz.

hafif ılık suyla unumuzu karıştırıp sert bir hamur elde edicez.hamurdan bezeler koparıp cok inde olmayacak şekilde yufkalar acıcaz.kare kare kestiğimiz hamura mercimekli icten alabildiği kadar cok koyarak dilediğimiz gibi kapatabiliriz.

hazır olan mantımızı yağlanmış fırın tepsisinde uzerleri biraz kızaracak şekilde fırına vericez.sonra fırın tepsisini ocağın ustune alıp altını yakıcaz.kepceyle uzerlerine etsuyumuzu dokucez. 1- 1,5 lt kadar su yeterli olucaktır.ben etsu tablet kullanıyorum.
istediğimiz kıvamda pişince tabaklara alıp uzerine yoğurdumuzu,salcalı kırmızıbiberli tereyağımızı dokuyoruz.

bilgisayarımın bluetoot'u bozuldu resim ekleyemiyorum ama soz en yakın zamanda bu sorunu cozup tariflerime resim eklicem

umarım beğenirsiniz afiyet olsun )