Herkese merhaba uzun zaman sonra sistem toplamaya karar verdim, urunler şu şekilde;
AMD Ryzen 5 1600 AF(599₺)
MSI Gaming X GTX 1660 Super( 1700₺)
G.Skill 3000MHz 2x8GB RAM(600₺)
Gigabyte B450M S2H anakart ( 480₺)
Toshiba THN-RC50Z 500GB M.2 SSD (500₺)
Seagate 1TB Barracuda harddisk (249₺)
Corsair Carbide Spec Delta 550W (649₺)
Vieesonic 23.8” XG2405 144Hz ( 1650₺)
Toplam ’da 6400-6500₺ civarına denk geldi. Gelelim hangi parcayı neden sectiğime şoyle izah edeyim;
İşlemci olarak Ryzen 5 1600 AF modelini sectim, şimdilik beni idare etsin diye tercih ettim. İlerleyen zamanlar ’da yukseltmeyi duşunuyorum. Beni kısa VA'de ’de uzmeyecek bir işlemci. Ekran kartı olarak cok araştırma yaptım, ancak hepsinin performansı o kadar yakın ki birbirine, ilk ’ten ikinci el “RX 580” ile başladım. Daha sonrasın ’da 100-200₺ ustune koyayım daha iyi bir modelini alayım derken GTX 1660S modeline kadar cıktım. İnternetten araştırma yaparken temiz bir modelini buldum jelatini bile sokulmemiş bir ekran kartı o denli temiz 20 gunluk ve neredeyse hic kullanılmamış sıfır diyebilirim. Ekran kartını uzun sure guncellemeyi duşunmuyorum. Genel olarak CS:GO, LOL, ve PUBG oynadığım icin 1080P cozunurluk icin yeteceğini duşunuyorum. RAM ’ler ise daha once ki sistemim de 8 GB RAM vardı ve ister istemez ani FPS duşuşleri yaşatıyordu. O sebepten dolayı 16 GB alıp sıkıntısız bir şekilde kullanmayı amaclıyorum. Anakart olarak giriş seviyesi tercih ettim, daha guclu bir işlemci alacağım icin şu anlık yeter benim icin ilerleyen zamanlar da yukseltebilirim. SSD olarak M.2 tercih ettim sebebi ise guncel teknolojiyi kullanmak istemem. 500GB ’lık modelini aldım biraz da icine oyun arşivi yapabilmek icin. HDD olarak 1TB tercih ettim sebebi ise eski bilgisayarım da ki bilgileri burada sabit olarak tutmak. ( Yaklaşık 500GB) kasayı neden tercih ettin derseniz fiyatı cok makul geldi, sadece guc kaynağı almaya kalksam zaten 200-300₺ civarında geziyor, kasanın da hava akışı olsun tasarımı olsun hoş. Neden bu monitoru sectin derseniz ise sebebi aslında trajikomik hic anlamam ama arkadaşım da IPS panel vardı ve benim cok hoşuma gittiği icin aldım renklerin canlı net olması benim icin onemli.
Elime gecen parcalar gorsel de ki gibidir. Tahmini cuma gunu sistem hazır olacak, ve testleri bu konu uzerinden paylaşmaya devam edeceğim. Teşekkurler.

Dosya Ekleri F6E27E31-3823-4F72-B103-779C3FBB3BD9.jpeg 1,2 MB · Goruntuleme: 36