Denenmiş bir tariftir, az once denedim. Ekmegi denemek hususunda oldukca teredutluydum, cunku yağ konulur mu tuzunu ayarlayabilir miyim hamur mu olur yoksa mayası cok mu gelir diye. Ama iyiki de denemişim.
Cok lezzetli. Tuzunu da olcudeki gibi atın bence lezzetinde hic kusur yok. Tamamen tavsiyemdir.
http://img193.imageshack.us/img193/7301/fffi.jpg
30 cm capındadır.
evde un var mı maya var mı icine ne konulabilir bir bakının, maya paket de olur yaş da ben paket kullanmayı seviyorum hatta yaş maya da varmış kullanmadım yazık oldu. zeytinim vardı zaten zeytinli yapmak istiyordum e iyi işte.
* 25gr yaş maya
* 1 cay kaşığı şeker
* 1 su bardağı sıcak su (kaynar değil)
* 1.5 su bardağı un
* 1.5 su bardağı kepek unu
* 2 cay kaşığı tuz
* 1 corba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı cekirdeksiz siyah zeytin
Uzerine; * Susam (corek otu, aycicek cekirdeği ici)
Yapılışı: 1. Mayayı şekerli sıcak suda eritin.
2. Diğer tarafta beyaz unu, kepek ununu ve tuzu bir kaba aktarın.
3. Tereyağını ekleyin. Ekmek kırıntısı gibi bir gorunum alana dek kısa bir sure karıştırın.
4. Şekerli suda erittiğiniz mayayı, unlu karışıma ekleyin. Biraz yoğurun. Siyah zeytini ilave edin. Zeytinler hamura eşit bir şekilde dağılana kadar tekrar yoğurun.
5. Hamuru ılık bir ortamda iki katı kabarana kadar bekletin. Hamurun tumune yuvarlak bir form verin. Hafifce yağlanmış tepsiye aktarın. Uzerine susam, corek otu ve aycicek cekirdeği ici serpin.
6. 180°C derece onceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin. Servis yapın. Afiyet Olsun.
cok cok kolay guzel bir tarif toplam yarım kilo un kullanıyosunuz, bi paket maya ile 700 liraya mal oluyor ekmeğiniz. lezzeti de cabası