Merhabalar.

Piyasada F/P odaklı bir yerde bulunan monitore 1 haftadır sahibim. Sosyal icinde en azından merak edilen konuları da belirtmek istedim.

- Oncesinde de LED monitor kullanmış biri olduğum icin şahsi fikrim fiyatına gore goruntu kalitesi yeterli. Bu monitorden once IPS tabanlı bir monitor kullanmışsanız tatmin etmeyebilir, buna gore tercihini yapınız.

- Cercevesi kalın, yukseklik seviyesi sabit, parca kalitesi iyi seviye. Gaming goruntusu arayanlar icin yeterli gelmeyebilir.

- Ayarlar menusu sade. Web, Video vb. renk profilleri var, parlaklık ve kontrast ayarlamaları mevcut.

- Monitorun teknolojisinden de kaynaklı olarak bakışınız karşıdan olmalı. Acınız değiştiğinde kullandığınız profile gore goruntude bu renk tonu daha hakim oluyor.

- HDMI ile 120 Hz, Display kablosu ile 144 Hz alabiliyorsunuz. FreeSync ozelliği icin "Ac/Kapa" gibi bir ayrım yok. Otomatik bir yapıda.

- G-Sync aktivasyonunu Technopat'ın videosu uzerinden gercekleştirdim. Pendulum Demo'yu akabinde calıştırdım. Yırtılma meydana gelmedi. Ozellik calıştırılabiliyor.

Genel bakış olarak: Fiyatına gore sunduklarını başarıyla sağlıyor. 892 TL gibi bir fiyata aldım ve bu fiyat aralığında IPS beklemek zaten doğru olmaz ancak "144 Hz-1 ms-FreeSync" ozelliklerine sahip oluyorsunuz.