CPU: i7 8700K GPU: Zotac 1080 Ti AMP Extrem Core Edition 11 GB RAM: G.Skill 16 GB /3000 MHz PSU: Seasonic 850+80 Platinium Depolama 1: Samsung 970 Pro M.2 1TB (Windows 10 sistem ve oyunların kurulu olduğu kısım) Depolama 2: SanDisk Extreme Pro M.2 1TB Kasa: Cooler Master C700M Noctua NH-D15 hayranı ve kullanıcısı olarak şunu acıkca soyleyebilirim ki Kraken Z63 oldukca sessiz ve soğutma konusunda da bana oldukca başarılı geldi. Silent mod da neredeyse tamamen sessiz diyebilirim, uzun suredir hazır sıvı soğutmaları inceliyordum edindiğim bilgiler de 360'ların genelde sesli, 280'lerin daha sessiz ve performans olarak neredeyse 360'lar ile başa baş gittiği, 240'ların da ise hem fan sesi hem de performans olarak diğer iki modeli daha geriden takip ettiği diyebilirim. (Kaynak: LLT)
Cooler Master kasam olduğu, aksesuarlarını beğendiğim ve birbirleri ile de uyumlu olması icin 2 ay once ML360P sipariş ettim (ozellikle onceki 360'lık modellere gore daha sessiz olduğu teknik acıklamalar da belirtiliyordu) ilk canımı sıkan olay ust tarafa sığması icin optik okuyucuyu cıkartmak gerekiyordu, ikincisi ise fanlardan gelen tıkırtı sesiydi, bu ses sanırım fan bıcak yapısından kaynaklanıyor olabilir, cok fazla teknik bilgim yok ama noctua ile kıyasladığımda aynı değerlerde beni rahatsız etti sonrasında iade ettim zaten, buro ya da iş ortamında rahatsızlık yaratacağını duşunmuyorum ama benim gibi sessizlik arayanlar icin keyifsiz olabilir.
Biraz daha araştırarak 280 radyatorluk bir model secip Noctua 14'luk fanları takmayı duşundum, araştırmaya ara vermişken Kraken Z63'e denk geldim sipariş ettim yaklaşık 5 gundur kullanmaktayım, normal bir kullanımda ve arada hız aşırttığım da kesinlikle beni rahatsız etmiyor, radyatoru kasanın ust kısmına bağlayıp fanları push olarak taktım.
Sistemden sisteme değişkenlik gostereceği icin teknik detaylara ve rakamlara girmeden ortalama bir kullanıcı olarak hızlı bir ozet gecmek istedim, umarım merak eden ya da ilgilenen birilerine yardımcı olur.
Z63'u 5 uzerinde puanlamam gerekirse.
Kolay kurulum ++
Soğutma ++++
Sessizlik ++++
Tasarım ++++
Ekran +++++
Yazılım --- (acilen guncellenmesi gerekli, kapanmalar oluyor)
Fiyat ---- (diğer AiO'lara gore ucuk bir fiyatı var)
Bu arada ekranın ozelleştirildiğini unutmadan ekleyeyim, GIF yukleyebilir ya da programının izin verdiği değerleri ekranda gostertebilirsiniz, orneğin CPU ve GPU beraber gibi. Ozelleştirilebilir renkler kesinlikle hakkını veriyor.